vineri, 19 aprilie, 2024

Saracii tigani bogati! Au dat bani cu camata, iar acum isi plang de mila! Cinci camatari de Zanea au ajuns in arest! Pirandele sunt disperate – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Nenorocire in tiganie in urma unor perchezitii • Mai multi tigani s-au trezit cu mascatii in casa si au fost dusi la audieri • Ei sunt acuzati de camatarie, cu toate ca se jura ca nu s-au ocupat cu asa ceva • Mai mult decat atat, tiganii au povestit ca ei sunt victime si nici nu stiu cum sa-si faca dreptate

Mai multi tigani din Zanea, comuna Ciurea, au fost "vizitati" de mascati ieri-dimineata. Oamenii legii au adunat suficiente probe care atesta ca acestia s-au ocupat de camatarie. Cu toate acestea, ei se jura cu mana pe inima ca sunt victime, ca au castigat banii cinstit si ca si-au amanetat o mare parte din avere de cand au fost pacaliti de un afacerist. Ei bine, si cum o astfel de poveste nu este prea usor de crezut, opt persoane au ajuns la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Iasi pentru audieri.

"În dimineata zilei de 17 ianuarie, politistii Serviciului de Investigatii Criminale cu sprijinul luptatorilorSAS au efectuat noua perchezitii domiciliare pe raza comunei Ciurea, din judetul Iasi. Perchezitiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul savârsirii infractiunilor de camata si santaj. Au fost conduse la sediul politiei pentru audieri 8 persoane. În baza probatoriului administrat în cauza, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Iasi au retinut 5 persoane, acestea fiind introduse în Arestul IPJ Iasi. Cercetarile continua, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Iasi, în vederea stabilirii întregii situatii de fapt si luarii masurilor legale care se impun", au precizat reprezentantii IPJ Iasi.

Drama in tiganie

Ieri zeci de tigani s-au adunat in fata Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi. Pirandele au sarit cu gura si au inceput sa se jure pe ce au mai sfant ca sunt nevinovati.

"I-au pus jos, i-au tras dupa cap, i-au batut, au intrat peste noi. La toata lumea au intrat si i-au batut. Nu ne-au spus nimic, dar nu am stiut pentru ce au venit. Nu stiam ce afaceri face (afaceristul – n.r.), nu mi se pare normal, dar el venea la tigani, lua de la tigani, el e vinovat. Am ramas fara aur, a ramas la amanet, am luat imprumut de la altii. Am pus la amanet mostenirea de la batranii nostri, stramosii nostri si acum tot pe noi ne-au gasit vinovati, hotul asta. E criminal! Ce sa mai lasam acuma mostenire, daca am lasat acolo la amanet", a declarat Stanescu Maria.

Prin ordonanta Parchetului de pe lânga Judecatoria Iasi din data de 17 ianuarie2017, s-a dispus punerea în miscare a actiunii penale fata de inculpatii Stanescu Dragos, Stanescu Ferdinand, Stanescu Danut si Stanescu Marcel, pentru savârsirea infractiunilor de camata, prevazuta de art. 351 Cod penal si santaj, prevazuta de art. 207 alin. 1, alin. 3 Cod penal. Stanescu Ferdinand, zis Ila, si Stanescu Raducu sunt urmariti penal pentru savârsirea infractiunii de camata, prevazuta de art. 351 Cod penal, iar Stanescu Berculica, zis Razvan, pentru savârsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de camata, constând în aceea ca începând cu vara anului 2015 au împrumutat persoanei vatamate P.I.V. diferite sume de bani, cuprinse între 10.000 si 200.000 lei, pentru care au solicitat restituirea cu o dobânda de 15-20 la suta, iar în momentul în care aceasta s-a aflat în imposibilitatea de a le mai achita sumele de bani constituind dobânzile aferente, i-au adresat amenintari cu acte de violenta, respectiv cu moartea, pentru a-l determina sa le remita în continuare sume de bani.

Cercetarile continua în cauza, urmând a se aprecia asupra necesitatii sesizarii judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Iasi pentru dispunerea unor masuri preventive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img