vineri, 29 martie, 2024

Sarbatoare mare, azi, pe 22 martie! Cui trebuie sa ii spui „La multi ani”! Nu uita sa inchini Sfantului pomenit astazi si aceasta rugaciune mare, e grabnic-ajutatoare!

Distribuie:

Publicat:

Sarbatoare mare, azi, pe 22 martie! Cui trebuie sa ii spui „La multi ani”! Nu uita sa inchini Sfantului pomenit astazi si aceasta rugaciune mare, e grabnic-ajutatoare!
22/03/2018 Sarbatori

In fiecare an, pe data de 22 martie, Biserica Ortodoxa sarbatoreste un sfant important. Este vorba de Sfantul Vasile de Ancira. El a devenit cunoscut datorita felului in care si-a aparat credinta, infruntandu-l pe imparatul pagand Iulian, care ii prigonea pe crestini. Toti cei care poarta numele Sfantului Vasile isi sarbatoresc joi onomastica.

Sfantul Vasile din Ancira a mucenicit sub arieni, in vremea domniei imparatului Constantiu. El era cunoscut tuturor din vremea lui, mai ales pentru ravna sa de a apara dreapta credinta ortodoxa. Urmand la tronul imparatesc imparatul Iulian Apostatul, acesta a inceput a prigoni puternic pe crestini. Sfantul Vasile cel din Ancira a mustrat public necredinta imparatului si relele lui fapte impotriva crestinilor, motiv pentru care sfantul a si fost aruncat in inchisoare. Cand imparatul a cautat sa-l castige de partea sa pe sfant, i-a raspuns acesta: „Eu in Hristos al meu cred, pe Care tu il lepezi pe cand El ti-a incredintat tie imparatia aceasta pamanteasca; de aceea va fi luata ea de la tine, foarte curand.” Imparatul Iulian s-a umplut de manie mare auzind acestea. Drept urmare, el a poruncit ca trupul sfantului sa fie jupuit de viu in fasii de piele. Apoi, chinuitorii si-au continuat porunca pana ce sfantul si-a dat duhul in mainile lui Dumnezeu, la anul 363.

Iata ce rugaciune e bine sa rostim astazi catre Sfantul Vasile din Ancira:

“Mucenicul Tau, Doamne, Vasile, intru nevointa sa, cununa nestricaciunii a dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca, avand puterea Ta, pe chinuitori a invins; zdrobit-a si ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugaciunile lui, mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img