vineri, 29 martie, 2024

Sarbatoare mare pentru toti romanii! Traditii si obiceiuri de Sf. Ion

Distribuie:

Publicat:

Sfantul Ion, 7 ianuarie. Biserica Ortodoxa Romana il praznuieste pe Sfantul Ioan Botezatorul, mare sarbatoare pentru credinciosi. Iata ce traditii si superstitii sunt de Sf Ioan Botezatorul. Pe 7 ianuarie, Biserica Ortodoxa praznuieste Soborul Sfantului Proroc Ioan Botezatorul. S-a nascut ca rod al rugaciunilor si al postului, din parintii Zaharia si Elisabeta. Nasterea prorocului Ioan s-a petrecut cu sase luni inaintea nasterii lui Iisus. 

Ioan, nume daruit de Dumnezeu 
Sfantul Ioan Botezatorul poarta numele de Ioan, la porunca lui Dumnezeu. Numele de Sf Ioan  a fost vestit de Arhanghelul Gavriil. 
Sfantul Ioan Botezatorul-proroc din pantecele maicii sale 
Sfantul Ioan Botezatorul a fost proroc inca din pantecele maicii sale. Potrivit Sfintei Scripturi, Ioan Botezatorul a saltat in pantecele maicii sale in momentul in care Elisabeta se intalneste cu Fecioara Maria care Il purta in pantece pe Domnul. Desi a saltat in pantece, Ioan afirma ca "nu-L stia pe Domnul" (Ioan 1, 31). Sunt cunostinte care apar in noi in chip tainic, fara niciun efort al nostru de a le castiga". 
Sfantul Ioan Botezatorul 7 ianuarie. Traditii si Superstitii. Ce nu ai voie sa faci

Sfantul Ioan Botezatorul a fost proroc inca din pantecele maicii sale. Potrivit Sfintei Scripturi, Ioan Botezatorul a saltat in pantecele maicii sale in momentul in care Elisabeta se intalneste cu Fecioara Maria care Il purta in pantece pe Domnul. Data de 7 ianuarie este foarte importanta pentru credinciosi. De altfel, mii de romani isi sarbatoresc astazi onomastica. Aceasta zi abunda in traditii si superstitii. 

Pe 7 ianuarie, este bine sa petreci si sa razi. Cine nu se bucura azi, va fi nefericit tot anul. 
Mare atentie, la petrecere nu se bea vin rosu, deoarece aceasta bautura aminteste de martirajul Sfantului Prooroc Ioan, care a murit in numele credintei. Se bea vin alb, sfintit la Biserica.  De Sf Ion nu se stinge candela! Aceasta arde pentru bunastare in familie. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img