joi, 28 martie, 2024

Sarbatoarea fotbalului juvenil pe Stadionul Municipal VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Stadionul Municipal Vaslui a imbracat straie de sarbatoare, odata cu startul competitiei de fotbal juvenil, LPS 2017 Cup. Organizatorii au tinut sa transforme festivitatea de deschidere intr-o adevarata gala, lucru reusit. Invitatii de onoare Iproskills Academy Chicago (SUA) au fost surprinsi placut de primirea facuta. Picii de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) au facut un culoar, prin care au trecut in aplauze cei 25 de fotbalisti ai academiei coordonate de vasluianul Catalin Serban. Momentul de o incarcatura emotionala aparte a continuat cu intonarea imnurilor SUA si al Romaniei de catre Fanfara Rotaria, pentru ca inainte de startul primului joc, copiii americani sa imparta steaguri in tribune.

”Le spunem bun venit la Vaslui, oaspetilor nostri. Le dorim o sedere cat mai placuta. Ii felicitam pentru parteneriatul incheiat cu LPS si speram ca acesta sa se dezvolte frumos de la un an la altul. Mult succes echipelor participante la acest turneu”, a declarat viceprimarul Dragos Cazacu, la deschiderea competitiei.
La randul sau, directorul Directiei Judetene de Sport si Tineret, Raducu Tatu, a tinut sa aminteasca celor prezenti de actiunile umanitare, organizate de Catalin Serban la Vaslui. Acesta este in fiecare an alaturi de copiii cu probleme sociale de la Complexul de Servicii Comunitare nr 1 Vaslui, dar si de alte persone cu probleme. Ca sa ii poata ajuta pe cei de aici a infiintat, in SUA, o asociatie caritabila de care se ocupa impreuna cu sotia sa, Magdalena Pasko.

„Mi-au fost alaturi, si trebuie sa le multumesc, colegii mei din Sports 4 Children Future Foundation, zeci de oameni din comunitatile de romani din Chicago, Las Vegas si Maryland, membri ai comunitatilor de sarbi, polonezi, turci si americani din Chicago, conducerea Asociatiei „Saint Paraskeva Orthodox Charity”, din Chicago. De asemenea, le multumesc tuturor celor care mi-au dat idei, sfaturi, m-au ajutat si m-au sustinut, astfel incat am putut sa le ofer copiilor de la DGASPC Vaslui nu numai biciclete, ci si hainute, echipamente sportive si jucarii, precum si doua tabere de vacanta, una in 2014, alta in 2015.”, a spus Catalin Serban.

Primele meciuri de la LPS 2017 Cup au fost spectaculoase, jucatorii de la echipele similare ale Liceului Sportiv si Iproskills Academy Chicago dovedind calitati fotbalistice. In primul joc, grupa 2006 de la LPS a invins Iproskills Academy cu scorul de 3-2, dupa ce la pauza conducea cu 3-0, iar grupa 2008 a Vasluiului a pierdut in fata academiei lui Catalin Serban, scor 3-4.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img