joi, 28 martie, 2024

SCANDAL la ALDE!

Distribuie:

Publicat:

Membrii Delegatiei Permanente a ALDE s-au reunit, duminica, pentru a decide data la care va fi ales un presedinte unic al partidului. Co-presedintele Daniel Constantin a parasit sala in timpul sedintei. Intrunirea are loc in contextul unor tensiuni intre taberele formate in jurul celor doi presedinti, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin. 
”In cadrul coalitiei, deciziile se iau cu cele trei semnaturi. Vedeti aici oameni care conduc filiale si care nu sunt consultati. Am tras un semnal de alarma. Exista un pericol ca deciziile sa se ia chiar de oameni din afara ALDE. Problema noastra este legata de modul in care s-au luat deciziile pe chestiuni importante. Dimineata am discutat aproape doua ore cu Tariceanu si am incercat sa cream un mecanism de transparentizare, de participare colectiva. Nu cred ca se poate lua azi o decizie. Forul pe care-l vedeti in sala nu este statutar. Indirect, se incalca si legea partidelor politice”, a declarat co-presedintele ALDE Daniel Constantin.
Tensiunile dintre Daniel Constantin si Calin Popescu-Tariceanu au fost provocate de data viitorului Congres. In timp ce Tariceanu isi doreste un congres cat mai rapid, la sfarsitul lunii aprilie, Constantin vrea ca alegerile interne sa inceapa in teritoriu, urmand ca cei alesi in organizatiile judetene sa decida cine va fi viitorul presedinte al partidului. 
”Exista o situatie oarecum tensionata in interiorul ALDE. Exista anumite filiale care vor sa facem un Congres de jos in sus si alte filiale care vor sa faca un congres de sus in jos”, a declarat, recent, Daniel Constantin.
31 de organizatii judetene ale ALDE s-au exprimat in favoarea alegerii mai rapide a unui presedinte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img