vineri, 29 martie, 2024

Scandal la sediul PSD. Jandarmii au intervenit de urgenta

Distribuie:

Publicat:

Scandal la sediul PSD intre protestatarii #rezist si reprezentantii Federatiei Nationale al Revolutionarilor!

Jurnalistul Malin Bot impreuna cu cativa manifestanti #rezist s-au adunat, in jurul orei 14, in fata sediului PSD pentru a protesta impotriva conducerii PSD.

Aproximativ zece persoane s-au adunat luni cu pancarte in fata sediului PSD pentru a protesta fata de conducerea acestei formatiuni.

Un protestatar s-a urcat intr-un copac, sustinand ca in acest fel doreste sa-si exprime punctul de vedere si sa evite sa fie dus la Politie.

Jurnalistul Malin Bot, saltat de jandarmi din fata sediului PSD

Reprezentantii Jandarmeriei le-au cerut sa plece, deoarece nu aveau autorizatie in acest sens. De asemenea, mai multi reprezentanti ai Federatiei Nationale al Revolutionarilor au aratat ca detin autorizatie pentru a protesta pe o durata de 30 de zile, incepand cu data de 4 ianuarie, si ca in aceste conditii alti manifestanti nu pot sa participe la actiuni de protest in aceasta zona.

In aceste conditii, o parte din cei care manifestau impotriva PSD au fost de acord sa plece. Pe de alta parte, jurnalistul Malin Bot a refuzat sa paraseasca zona.

In momentul in care jandarmii l-au luat pentru a-l duce la Politie, jurnalistul s-a prins de un indicator de circulatie, scotandu-l partial din pamant. In cele din urma, jandarmii sa-l urce in duba.

 

 

Cozmin Gusa a sustinut, la Realitatea Tv, ca sedinta pe care o va avea PSD, luni, nu va fi una agitata, nu este o lupta intre Dragnea si Tudose, intrucat meciul real se va da intre Dragnea si Badalau, adica cei care l-au sustinut pe seful PSD, dar care nu o mai fac acum. Referitor la prezidentiabilul PSD pentru 2019, Gusa a mai spus ca Gabriela Firea este doar un candidat iepure. Nici macar partidul nu ar desemna-o, a mai spus acesta. La fel, nici Tariceanu nu este o varianta pentru postura de candidat comun PSD-ALDE. Cozmin Gusa a mai spus ca adevaratul meci va fi intre Dragnea si Badalau, dar trebuie punctat ca Dragnea este cel care a tradat PSD, dupa ce si-a facut acea armata vie a unui general mort, cu peste 100 de oameni din Teleorman pusi in structura centrala.

"Al doilea lucru, legat de Comitetul Executiv, nu este o lupta Dragnea –Tudose, dar lui Dragnea i-ar conveni sa se vada asa, ca sa isi intareasca pozitia in partid, din nefericire pentru Dragnea, Dragnea a fost parasit in a fi sustinut, chiar de catre cei care l-au sustinut. Mai degraba, meciul de maine din PSD va fi intre numarul 2, Niculae Badalau, si Liviu Dragnea. Am vazut si ce se spune ca Badalau l-ar trada… Nu e corect. In primul rand, Liviu Dragnea i-a tradat pe ei, pe toti, el si-a facut acea armata vie a unui general mort, cu peste 100 de oameni din Teleorman pusi in structura centrala, lucru care nu are cum sa placa unui partid care este invatat sa conduca colectiv si fiecare dintre acesti lideri sa fie reprezentati in Guvern, fie prin ei insisi, daca isi doresc si sunt capabili, fie prin oameni de la varful organizatiilor care au castigat alegerile", a spus Gusa.

Acesta a dezvaluit ca Dragnea a petrecut Revelionul cu un grup restrans din PSD, in timp ce Tudose a fost la munte, cu ceilalti:

"De altfel, pentru cunoscatori, se stie ca Liviu Dragnea si-a petrecut izolat acest Revelion, cu o suma mica de apropiati, in care s-a remarcat Carmen Dan, in timp ce ceilalti, in frunte cu Mihai Tudose a petrecut la munte, band un sprit, discutand. Dar va dati seama cum este asta: unul la Scrovistea, respectiv Dragnea, in timp ce ceilalti sunt toti impreuna. Deci imaginea este foarte clara".

Gusa a explicat ca in cazul congresului jocul este unul mediatic, intrucat ca adevaratul scop al Congresului, care i-a fost sugerat lui Dragnea de consultantii israelieni, este sa capete un soi de nominalizare formala, in speranta ca un prezidentiabil va fi mai putin atacat de Justitie:

"Legat de congres, aici jocul este unul mediatic: se agita mult doua nume care pot fi prezidentiabilii PSD: Gabriela Firea si Calin Popescu Tariceanu. Legat de Firea, ea nu a jucat tot timpul decat rolul de iepure sau ocupant de loc pentru calitatea de prezidentiabil, pana in momentul in care Dragnea si-ar fi rezolvat problemele pe care trebuia sa si le rezolve. Pentru ca adevaratul scop al congresului, care i-a fost sugerat lui Dragnea de consultantii israelieni care il baga garda in fiecare zi, este sa capete un soi de nominalizare formala, in speranta ca un prezidentiabil va fi mai putin atacat de Justitie, asta fiind o cutuma care se aplica doar in anul prezidentialelor, si dupa ce acest prezidentiabil a fost nominalizat".

Gusa a mai spus ca mai degraba ar avea sanse sa fie nominalizata Ecaterina Andronescu, decat Gabriela Firea, pentru prezidentiale, in partid. Totodata, varianta Tariceanu candidat comun este imposibila, pentru ca ar demobiliza liderii PSD, dar si electoratul PSD:

"Nu putem discuta despre Gabriela Firea, cred ca daca vorbim de femei, mai degraba Ecaterina Andronescu ar putea fi nominalizata si sa capete votul partidului. Al doilea nume, Calin Popescu Tariceanu este impins de consultantii acestuia in fata, pe o teorie falsa, ca PSD nu poate castiga prezidentialele cu candidat propriu. Dar cu atat mai putin ar putea sa castige Calin Popescu Tariceanu, care ar demobiliza liderii PSD si electotarul PSD. Sigur, asta este o dorinta a sa, sa fie candidat comun, si nu numai, si ci a celor din spatele lui, dar este imposibil", a subliniat Gusa.

Acesta a mai subliniat, spre final, ca Congresul PSD mai are un scop: sa i se aduca anumite calitati lui Dragnea prin sondaje care pot fi semnate de Marius Pieleanu, in care Dragnea sa fie prezentat cu cote mai mari decat cele pe care le are in prezent, cele de 8%-10%. "Pun pariu ca pe orice masurare chiar si Codrin Stefanescu este inaintea lui Dragnea", a incheiat Cozmin Gusa care a adaugat ca este posibil ca anumiti lideri PSD sa lipseasca de la Congres, tocmai pentru a-si arata dezinteresul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img