joi, 18 aprilie, 2024

Scandal major în Ungaria – Opoziția acuză un atac cibernetic al guvernului iar Orban dă vina pe incompetența opoziției

Distribuie:

Publicat:

Partidul premierului ungar Viktor Orban a dat vina, duminică, pe "incompetenţa" opoziţiei pentru pana informatică din cauza căreia alegerile primare organizate de aceasta din urmă au fost întrerupte după circa două ore. Opoziţia, în schimb, a evocat un atac informatic din partea guvernului, relatează AFP potrivit Agerpres.

Alegerile primare de sâmbătă, primele organizate până acum de opoziţia din Ungaria, au fost întrerupte din cauza unei supraîncărcări a sistemului informatic ce a dus şi la oprirea votului electronic. Liderii opoziţiei au dat vina imediat pe premierul Orban şi guvernul său, care, au argumentat ei, "se tem să vadă mase de oameni exprimându-şi opinia". Ei au promis că procesul de vot va fi reluat luni.
Fidesz a replicat duminică invitând opoziţia să "nu dea vina pe alţii pentru propria incompetenţă", poziţie subliniată şi de principalul cotidian pro-guvernamental, Magyar Nemzet, care a evocat "purul amatorism" şi "uriaşele probleme de organizare" ce au caracterizat primarele opoziţiei.

Majoritatea media proguvernamentale au ignorat, în general, aceste alegeri, primele de acest fel organizate de opoziţia care a decis să se unească pentru a prezenta candidaţi unici la legislativele de anul viitor, în speranţa de a detrona Fidesz.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img