sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scandal pe Centura Barladului : deputatul Radu Cristescu lanseaza un set de intrebari catre Parchetul European condus de Kovesi

Distribuie:

Publicat:

După deschiderea unui dosar penal de către Parchetul European condus de Laura Kovesi în cazul șoselei de centură a municipiului Bârlad, deputatul PSD de Satu Mare, Radu Cristescu, adresează public mai multe întrebări cu privire la afacerile care se derulează între stat și firme private din județul Satu Mare.

Parlamentarul social-democrat, prin aceste întrebări publice adresate Parchetului European, îl aduce voalat în atenția publica pe Mircea Govor, care a avut în trecut probleme în justiție, și care a fost readus la conducerea PSD Satu Mare ca interimar, că ar fi în spatele unor afaceri care au ca obiect realizarea de șantiere din județ.

”Câteva întrebări pentru procuratura europeană anti-corupție

Un avertizor de integritate din Satul Mare, dintr-o instituție importantă a statului, are mai multe informații importante, cu implicații grave, pentru procurorul european delegat Florin Bogdan Munteanu, de la Parchetul European Anticorupție.

Acest avertizor de integritate cere extinderea cercetărilor privind modul in care a fost realizată varianta de ocolire a municipiului Bârlad.

Aceasta licitație a fost câștigată de SC Tehnic Asist SRL Botoșani. Avertizorul de integritate semnalează că exact aceleași fraude și nereguli există și în cazul proiectului “Autostrada Codrului”, unde e implicată tot Tehnic Asist SRL Botoșani, care, in mod ciudat, și-a declarat insolventa, cedând lucrarea către ARL-Strabag.

Se impun mai multe întrebări către Parchetul European Anticorupție :

1. Este adevărat că SC Nord-Vest Business SRL, cu sediul pe strada Petofi Sandor din Satu Mare (deținătoarea NV TV ) livrează piatră și balast către Strabag și către firma care lucrează la șoseaua de centură (cu subcontractorii lor)?

2. Livrările de materiale fiscalizate depășesc 500.000 euro? Câtă marfă s-a livrat „la negru”?

3. De unde are aceasta firmă balastieră și carieră de piatră?

4. Produsele livrate au certificat de calitate? La lucrările pe fonduri europene este nevoie de certificat de conformitate pentru tot ce înseamnă materie primă.

5. Balastul livrat de firma Nord-Vest provine dintr-o exploatație autorizată?

Dacă materialele provin dintr-o exploatație neautorizată, fapta este considerată fraudă cu bani europeni, pentru că nu se respectă normele impuse de legislația europeană.

6. Cine sunt acționarii firmei Nord-Vest Bussines SRL?

Întrebarea cea mai importantă, pentru președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba:

Cine este combinatorul preluării lucrării Tehnic-Asist – Strabag?”, scrie Radu Cristescu, într-o postare pe facebook.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img