News Flash:

SCANDALOS. VAMA ALBITA a blocat transportul de sange donat de Chisinau. Vezi detalii

5 Noiembrie 2015
2823 Vizualizari | 1 Comentarii
Incredibil, dar adevarat. Dezorganizare totala la nivelul institutiilor din Romania, lucru dovedit de o situatie creata zilele trecute in Vama ALBITA. Cei peste 500 de litri de sange donati de catre cetatenii moldoveni, au stat aproximativ 4 ore in Vama ALBITA, pe motiv ca nu sunt indeplinite anumite formalitati.

Cert este ca in seara zilei de 1 noiembrie, in jurul orei 22:00, doua autospeciale in care se aflau 2150 de unitati componente sanguine (aproximativ 550 kg sange), au trecut prin P.T.F. LEOVA, insa a fost oprit de vamesii din Albita, acestia motivand ca transportul nu indeplineste toate conditiile pentru a intra in Romania, desi acesta avea scop umanitar si de maxima importanta. Patru ore a stationat transportul de sange in ALBITA pana cand insotitorii transportului au primit de la Chisinau toate documentele cerute de vamesii romani.

Solidaritate maxima in R.Moldova, unde sute de cetateni s-au mobilizat la centrele de transfuzii de la Balti, Cahul si Chisinau. Oamenii au ramas profund impresionati de tragedia petrecuta in Clubul Colectiv din Capitala Romaniei.

„Orice marfa care intra in spatiul comunitar, indiferent ca este vorba de o donatie sau de un transport marfa obisnuit, trebuie sa fie insotita de o serie de documente necesare intocmirii declaratiei vamale. In cazul de fata, transportul nu avea toate actele necesare intocmirii acestei declaratii. Ne-am trezit cu cele doua masini cu sange in vama, fara sa fim stim nimic. Nu ne-a avizat nimeni din Ministerul Sanatatii sa dam drumul transportului. Autoritatea vamala nu putea permite intrarea in tara a unui transport fara declaratia legala”, a declarant Marius Costache, adjunctul sefului Biroului Vamal Albita.

vama albita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0916 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028071 (s)