joi, 28 martie, 2024

Scandalul actionarilor Romprest: Fiul patronului Realitatea TV sustine ca instanta a aprobat preluarea societatii

Distribuie:

Publicat:

 

Paul Păcuraru, fiul lui Maricel Păcuraru (foto), acuzat de unul dintre acționarii Romprest că vrea să preia conducerea societății ”prin acte false” și ”prin interpuși”, a declarat pentru G4Media.ro că instanța a soluționat litigiul dintre acționari, iar potrivit deciziei Tribunalului București, comunicată azi, instanța i-ar fi dat lui dreptate. Decizia Tribunalului București nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

"N-am stat să urmăresc toate comunicatele. Societatea Detaco este deținută de către Magnum, o societate din România al cărei acționar sunt eu în proporție de sută la sută. Deci nu este niciun interpus, totul este la vedere. Se pot verifica documentele, nu există niciun fel de suspiciune.

Conform actului constitutiv al Romprest, Detaco trebuie să-și numească președintele acestei societăți, Romprest. Vicepreședintele este numit de către celălalt acționar, Europrest. Detaco, de-a lungul timpului, a fost împiedicată în toate adunările generale ale acționarilor să-și poată exercita votul și nu au fost lăsați să voteze cu privire la orice decizie care se lua în această societate. Detaco și Compania Națională Aeroporturi București, CNAB, nu au fost lăsați să voteze în AGA din diferite motive invocate de dânșii.

În AGA, toți acționarii trebuie să se întâlnească și să discute punctele de pe ordinea de zi, achiziții, tot ce înseamnă administrarea. Detaco, pe lângă că a fost împiedicată să poată numi președintele Romprest, coform actului constitutiv, nu a fost lăsată să ia orice altă decizie în cadrul societății, pentru că nu și-a putut exprima votul. Pur și simplu în ședințele care aveau loc invocau tot felul de motive, de mandate.

Cum să se falsifice acte dacă toate sunt transmise prin Ambasada Canadei, toate au fost autentificate la notar. Un act autentificat la notar este opozabil terților. Cum să fie acte falsificate? Vorbim pe documente. În mod abuziv, Detaco nu a putut să voteze, să ia niciun fel de hotărâre în cadrul societății Romprest.

A fost o AGA pe 27, 28 iulie prin care Detaco împreună cu CNAB au luat hotărârea de revocare a vicepreședintelui Adimi și s-a aprobat începerea acțiunii în răspundere contra lui Marian Bogdan Adimi. Mandatul acestuia de administrator a încetat de îndată în acea AGA.

Ulterior au fost cu acea hotărâre AGA să o înregistrăm la Registrul Comerțului, a fost contestată. Registrul a spus că nu e de competența lui și au apărut dosare pe rol. Ne-am judecat de atunci și vă pot da o informație, decizia a venit și în considerentele deciziei scrie negru pe alb că nu există niciun impediment pentru înregistrarea mențiunilor. Această cerere de mențiuni trebuie să fie admisă.

Altfel spus, rezultatul este că Registrul Comerțului trebuie să înregistreze noul președinte al Romprest. Practic azi s-a soluționat dosarul prin care acești oameni nu vor mai conduce Romprest. Noul președinte va fi Păcuraru Beniamin. Urmează să se facă o întâlnire și să stabilim o nouă echipă de conducere. Decizia instanței a fost publicată acum o jumătate de oră", a declarat Paul Păcuraru pentru g4media.ro.

Maricel Păcuraru, unul dintre patronii Realitatea TV (PLUS), a fost condamnat în 2014, de Curtea de Apel București la patru ani de închisoare cu executare, pentru spălare de bani în Dosarul Poșta. A fost eliberat în ianurie 2017.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img