marți, 23 aprilie, 2024

Scapa de infectiile vaginale cu doar 3 ingrediente ieftine pe care sigur le ai in bucatarie!

Distribuie:

Publicat:

Infectiile genitale inca sunt un subiect tabu. Toata lumea a auzit de ele si s-a confruntat cel putin o data in viata cu o astfel de infectie dar preventia si testarea frecventa nu fac parte inca din obisnuita. Infectiile genitale reprezinta principalul motiv pentru care femeile ajung la medicul ginecolog, invocand usturimi la urinare, mancarimi, miros neplacut, secretii anormale, arsura.

Candidoza: Candida albicans este o ciuperca care traieste aproape peste tot, inclusiv in corpul uman. De obicei, sistemul imunitar tine sub control dezvoltarea excesiva a ciupercii. Infectia cu Candida albicans este cunoscuta si sub denumirea de candidoza, candidoza vulvo-vaginala, vaginita candidozica sau infectie vaginala. Aproximativ 75% dintre femei fac o infectie vaginala cel putin o data in viata. In 80-90% din cazuri, candidoza vulvovaginala este cauzata de o dezvoltarea excesiva a ciupercii Candida albicans. De obicei, infectiile cu Candida pot fi eliminate cu un tratament de scurta durata cu medicamente antifungice. Cu toate acestea, exista si remedii naturiste. Iata cum te poti trata cu bicarbonat de sodiu si ceai de musetel.

Ingrediente: 3 linguri de musetel uscat, 1 litru apa, 3 linguri bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare: Se pune apa la fiert pana da in clocot. Se adauga musetelul, se ia vasul de pe foc , se acopera si se lasa la infuzat 10 min. Se strecoara si se adauga bicarbonatul de sodiu. Tot lichidul se pune intr-un lighean si se fac spalaturi normale. Se poate adauga si o lingura de otet de mere. Este bine ca acest procedeu sa se faca seara. Repetati procedeul pana cand simptomele dispar.

Alte beneficii ale ceaiului de musetel: Ameliorează durerile de stomac şi simptomele sindromului de intestin iritabil, precum şi refluxul gastroesofagian, crampele specifice sindromului premenstrual, balonarea şi durerile de încheieturi, iar asta se datorează uleiurilor esenţiale precum alfa-bisabolol şi matricină, care au proprietăţi antiinflamatorii.
De asemenea, ceaiul de muşeţel este excelent pentru prevenirea răcelilor de sezon şi pentru întărirea sistemului imunitar, datorită substanţelor cu efect antibacterian şi detoxifiant.
Muşeţelul face minuni şi în cazul persoanelor care se confruntă cu insomnii şi anxietate. O ceaşcă de ceai de muşeţel băută cu 30-45 de minute înainte de culcare te va ajuta să te relaxezi şi să ai un somn odihnitor. Dacă ai probleme cu dantura (gingivite, abcese dentare, stomatite, afte), infuzia de ceai de muşeţel este ideală (se ţine în gură infuzia călduţă timp de 5 minute). Pentru amigdalită sau dureri în gât este recomandată gargara cu infuzie de muşeţel de 3-4 ori pe zi, iar pentru tratamentul leucoreei (secreţii albicioase dense, asociate cu un puternic prurit), sunt indicate spălăturile vaginale.

De asemenea, ceaiul de muşeţel este eficient în tratarea colicilor bebeluşilor, a direei şi a febrei, însă specialiştii pediatri recomandă un consult prealabil pentru a se stabili doza optimă. De regulă, se recomandă ca la copiii sub 5 ani să nu se administreze mai mult de jumătate de ceaşcă de ceai de muşeţel pe zi.
Bicarbonatul de sodiu:

1. Bicarbonatul de sodiu contra acidității stomacale, indigestiei și durerii în caz de ulcer: Majoritatea medicamentelor antiacide din farmacii conțin o anumită formă de bicarbonat. Bicarbonatul de sodiu acționează prin intermediul neutralizării imediate a acidului stomacal, ajutând la calmarea acidității stomacale, a indigestiei și inclusiv a durerii în caz de ulcer. Această proprietate se bazează pe faptul că bicarbonatul de sodiu este un alcalin, deci principiile sale antiacide ajută la îndepărtarea arsurilor de stomac. De asemenea, bicarbonatul de sodiu mai poate elimina senzația de balonare și flatulența. Doza recomandată în general este de ½ de linguriță dizolvată complet într-o jumătate de pahar de apă și se ia din două în două ore (nu trebuie să luați mai mult de șapte jumătăți de linguriță în interval de 24 de ore sau trei lingurițe ½ dacă aveți peste 60 de ani). Totuși, această soluție trebuie folosită ca tratament ocazional (și nu pe termen lung) și trebuie să aveți grijă să nu consumați cantități excesive, deoarece aceasta poate cauza dezechilibre grave de electroliți și acizi.

2. Bicarbonatul de sodiu contra pișcăturilor de insecte și a eritemului cauzat de iedera sălbatică: Aplicați o pastă formată din bicarbonat de sodiu și apă pe pișcăturile de insecte pentru a calma senzația de usturime sau mâncărime. Puteți încerca de asemenea să frecați puțină pulbere uscată pe piele. Bicarbonatul de sodiu este de asemenea un remediu eficient pentru erupțiile cutanate și eritemului cauzat de iedera sălbatică. Bicarbonatul de sodiu ajută la calmarea iritațiilor ușoare, neutralizând toxinele și substanțele iritante de pe suprafața pielii.

3. Bicarbonatul de sodiu ca deodorant natural: Dacă doriți să evitați parabenii și aluminiul conținute din păcate în multe deodorante și antiperspirante din comerț, încercați mai bine un amestec din apă și puțin bicarbonat de sodiu. Această pastă poate fi un deodorant eficient și natural. Frecați puțin subțiorile cu acest amestec, iar apoi îndepărtați excesul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img