sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scapa de respiratia urat mirositoare, carii si gingivita

Distribuie:

Publicat:

Ti s-a intamplat sa vorbesti cu o persoana si sa fii nevoita sa duci subtil mana in dreptul nasului, din cauza respiratiei sale urat mirositoare? Sau  ai fost chiar tu in postura celei care isi tinea interlocutorul la distanta din cauza respiratiei grele? 

O astfel de persoana nu este neaparat neglijenta cu igiena sa orala, ci are o problema de sanatate. Respiratia urat mirositoare (halena) poate avea cauze orale, respiratorii sau digestive.
 
Acest remediu previne cariile, gingivita si durerile de dinti

Cum poti scapa de asa o respiratie, dar si de afectiunile mentionate mai sus? Ei bine, trebuie sa practici si tu terapia cu ulei, in urmatorul fel:

1. Respiratie urat mirositoare – ulei de scortisoara sau ulei esential de menta (2 picaturi, nu mai mult), combinat cu ulei de cocos; trebuie doar sa-ti clatesti periodic gura cu acest amestec

2. Durerile de dinti – 2 picaturi de ulei esential de busuioc

3. Gingivita – ulei scortisoara, cuisoare, sau de arbore de ceai (tot cate 2 picaturi)

4. Parodontoza – 2 picaturi de mir

5. Carii – picaturi de ulei de cuisoare sau de arbore de ceai (tot 2 picaturi)

NU UITA: toate aceste remedii au la baza uleiul de cocos, amesteca o lingura din acesta cu 2 picaturi din celelalte uleiuri, in functie de afectiune, si clateste-ti bine gura. Aceasta tehnica poarta denumirea de “Oil pulling”.

Cel mai important este sa ai o igiena orala regulata: sa te speli pe dinti dupa fiecare masa, sa reduci consumul de alimente puternic aromate si sa consumi multa apa. Apa de gura, menta si guma de mestecat pot masca temporat mirosul urat al gurii, dar uneori nu sunt de ajuns. Trebuie sa te prezinti la medicul stomatolog pentru o curatare profesionista a gurii si pentru depistarea unor posibile boli.

Consuma alimente pe baza de fibre, seminte, fructe proaspete, cruditati si frunze. Acestea ajuta la buna digestie si micsoreaza posibilitatea aparitiei respiratiei grele.

Mananca iaurturi care contin bifidus si acidofilus pentru ca iti mentin respiratia proaspata. Merele, portocalele si telina ajuta la curatarea dintilor, elimina bacteriile si stimuleaza curgerea salivei.
Trebuie evitate alimentele acide, care favorizeaza fermentatia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img