vineri, 29 martie, 2024

Scene incredibile in cartierul Copou! Fiul unui procuror DNA si-a pus lumea buna in cap. A taiat tot ca sa ridice un bloc. Iadul incepe in doua saptamani – GALERIE FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Locuitorii din Copou au promis ca nu vor mai vota cu administratia locala la alegerile din 2020 • Doi afaceristi ridica un bloc pe bulevardul Carol I in ciuda protestelor • Ieri au fost taiati copacii de pe amplasamentul unui fost parc • Comisarii de la Garda de Mediu si agentii de la Politia Locala au verificat lucrarile • Fiul unui fost procuror este implicat in afacere alaturi de un asociat din Dorohoi • Afaceristii considera ca vecinii sunt nostalgici dupa batatorul de covoare • "Daca aveau batator de covoare si isi plimbau cainii… Vom vorbi cu Politia Rutiera ca sa putem intra cu utilajele. Vrem sa incepem cat mai repede. Sapaturile vor porni intr-o saptamana, doua. Vrem sa terminam cat mai repede", a spus Abatacesei • Vecinii dau vina si pe primarie • "Taierea a inceput inca de acum trei ani. Primaria nu se uita la spatii", a spus Georgeta Arhip

Cartierul Copou, locuit de profesori, medici, notari si avocati, a devenit o zona de razboi din cauza unor investitori imobiliari. Pe bulevardul Carol I nr. 40 – 42, Ioan Amarie, fiul unui fost procuror de la Parchetul General Anticoruptie, actualmente cu denumirea de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), si Petru Abatacesei, afacerist din Dorohoi, au cumparat un teren in suprafata de 430 metri patrati, situat pe amplasamentul unui parc, in apropierea fostei policlinici cu plata.

Proprietarul initial a castigat terenul in instanta. Dupa achizitie, cei doi au anuntat o serie de lucrari pentru ridicarea unui bloc cu patru etaje, regim de inaltime D+P+4E. Vecinii sunt disperati, mai ales ca niciun proprietar din zona nu a semnat o hartie prin care sa-si ofere acceptul. Chiar si asa, in martie 2017, afaceristii au primit autorizatia de construire.

In cursul zilei de ieri, mai multe echipe de muncitori au taiat o parte din copacii plantati pe suprafata detinuta de Amarie si Abatacesei. Vecinii au sarit revoltati pentru a opri taierile.

Pana la sosirea reporterilor BZI, muncitorii au fugit, urmand ca cel mai probabil sa se intoarca in alta zi. La fata locului s-au prezentat comisari de la Garda de Mediu si agenti ai Politiei Locale. Acestia vor constata daca taierile sunt legale si daca sunt probleme cu autorizatia de construire.

Calvarul va incepe cu adevarat in momentul in care vor fi aduse utilajele. De suferit va avea si traficul din zona, deoarece accesul se va realiza pe alei foarte inguste unde este instaurat regimul de sens unic. Abatacesei si Amarie nu sunt la primul proiect imobiliar. In anii trecuti au constuit un bloc cu cinci etaje in cartierul Nicolina.

Afaceristul: "Daca aveau batator de covoare"

Contactat de reporterii BZI, Petru Abatacesei a precizat ca are toate actele ncesesare pentru a realiza constructia. Acesta considera ca vecinii nu ar trebui sa fie nemultumiti si ca acestia sunt doar nostalgici dupa batatorul de covoare existent pe amplasamentul mentionat.

"Noi avem autorizatie pentru taieri de la primarie si de la Mediu. Ei pot fi nemultumiti… Ce semnaturi sa iau de la ei? Au avut timp o luna sa se pronunte cu privire la Planul Urbanistic Zonal. A fost de acum trei ani. Parcarile in numar de 24 vor fi amenajate la demisolul cladirii. Am expus panoul aproape un an de zile. Daca aveau batator de covoare si isi plimbau cainii… Vom vorbi cu Politia Rutiera ca sa putem intra cu utilajele. Vrem sa incepem cat mai repede. Sapaturile vor porni intr-o saptamana, doua. Vrem sa terminam cat mai repede", a spus Abatacesei, administratorul societatii Delta Con SRL, din Dorohoi.

Vecinii: "Primaria e vinovata"

Locuitorii din zona sunt dezamagiti si de faptul ca municipalitatea a emis autorizatia de construire. "Aici este parc de joaca. S-au oprit la un moment dat, au disparut si dupa aceea au revenit. S-a trimis si un memoriu la primarie. Niciun vecin nu si-a dat acordul. De ce nu au luat 400 de metri in Bularga sau in Bucium? Cine a dat dreptul sa se retrocedeze intr-un parc? Unul dintre ei vine din Dorohoi, de unde este primarul Nichita si Simirad. Cu noi au discutat un imputernicit. Si primaria este vinovata. Cand a inceput sa se taie, am chemat-o pe Salceanu (Luminita Salceanu, director Servicii Publice Iasi – n.r.), dar nu a venit. Taierea a inceput inca de acum trei ani. Primaria nu se uita la spatii", a spus Georgeta Arhip, proprietara in zona.

Mai mult, locatarii din zona au promis ca nu vor mai vota cu administratia actuala care a emis autorizatia de construire. Conform ultimelor date financiare, societatea Delta Cons SRL, patronata de Petru Abatacesei, a inregistrat in 2016 o cifra de afaceri de 7,4 milioane de lei, un profit de 728.845 lei, cu un numar de 39 de angajati, obiectul de activitate fiind constructia de cladiri rezidentiale si nerezidentiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img