sâmbătă, 20 aprilie, 2024

SCM Craiova a pierdut acasa, cu SCM Rm. Valcea, scor 23-27, in Liga Nationala de handbal feminin

Distribuie:

Publicat:

SCM Rm. Vâlcea a învins SCM Craiova cu 27-23 (14-8) în derby-ul Olteniei, programat în cadrul etapei a 6-a a Ligii Naționale. Campioana României și-a păstrat astfel procentajul de sută la sută și s-a desprins la 9 puncte de CSM București, care are însă un joc mai puțin disputat, anunță MEDIAFAX.

Vești bune pentru echipa lui Florentin Pera au venit și de la Buzău, acolo unde liderul la începutul zilei, Corona Brașov, a pierdut cu Gloria, cu 23-19. La patru zile distanță după o victorie mare în Liga Campionilor, 34-27 cu Bietigheim, pentru SCM Rm. Vâlcea a venit și primul joc tare în deplasare al sezonului în Liga Națională, în Bănie, cu SCM Craiova. Un meci și al ambițiilor, al orgoliilor, având în vedere că și gazdele s-au transformat într-o echipă de top în ultimii ani.

A fost meciul care a marcat revenirea Cristinei Zamfir pe teren după aproape un an de absență, dar Vâlcea a prins-o pe Craiova cu alte probleme însemnate de lot. Tătar s-a operat de curând, iar Trifunovic și Khavronina au fost la rândul lor indisponibile. Cu multă încredere în „bagaj”, Vâlcea a intrat decisă să-și facă jocul cât mai simplu, iar planurile i-au ieșit. După numai 4 minute de joc, campioana en-titre s-a desprins la 3-0, astfel că formația lui Bogdan Burcea a fost nevoită să alerge de la bun început după adversară.

Cu mai puține soluții pe banca de rezerve, Craiova nu a făcut față adversarei în prima repriză, iar Vâlcea a luat un avans de șase goluri până la pauză, 14-8. Gazdele nu au avut suficientă putere, dar au avut multă ambiție, iar în partea secundă au mai echilibrat jocul. Bobana Klikovac și Patricia Vizitiu au avut multe de arătat, iar echipa lui Burcea a reușit să reducă diferența la trei goluri, 17-20 (min. 48). Vâlcea a apăsat din nou însă pe accelerație și a reușit să ia un avans decisiv, la final având un joc fără emoții: 27-23. Echipa lui Florentin Pera a rămas invincibilă și implicit de neclintit în bătălia pentru titlu.

Ultimele minute au venit cu o veste proastă și alta pozitivă. Bobana Klikovac s-a accidentat din nou destul de serios, astfel că SCM Craiova a rămas fără pivot de meserie. Partea plăcută a fost evoluția Patriciei Vizitiu. Rechemată la lot după 3 ani, interul dreapta a avut mult aplomb pe final și a marcat 4 goluri în ultimele 8-9 minute, astfel că a terminat jocul cu 9 reușite. Pe lângă Patricia Vizitiu, la Buzău s-a remarcat Alina Ilie, care a avut o evoluție de excepție pentru Gloria. Jucătoarea gazdelor a marcat la rândul ei 9 goluri, suficient pentru ca formația lui Ovidiu Mihăilă să producă prima înfrângere a Coronei în acest sezon.

La vârf, situația este acum cu Vâlcea – 18p (6j), Corona – 18p (7 j), Buzău – 15p (7j), Minaur – 13p (6j), CSM București – 9p (6j).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img