joi, 28 martie, 2024

„Scoala Altfel” in VAMA ALBITA – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

In cadrul programului „Scoala Altfel”, care se desfasoara la nivelul tuturor scolilor din Romania si la care participa si Ministerul Administratiei si Internelor, miercuri, 7, iunie, P.T.F. ALBITA (cel mai mare punct de trecere a frontierei de la granita de est a Romaniei), a fost vizitat de prichindei.

Elevii au fost primiti cu bucurie de catre politistii de frontiera si lucratorii vamali. Pe toata durata actiunii, cei mici au fost insotiti de catre Bogdan Gavrilas – sef P.T.F. Albita si Irina Mirica, purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui. Reprezentantii politiei de frontiera le-au explicat elevilor activitatile specifice care se desfasoara intr-un punct de trecere a frontierei si principalele atributii ale politistilor de frontiera; le-au prezentat tehnica din dotare, cu precadere mijloacele de transport si o autospeciala care functioneaza pe principiul termoviziunii.

De asemenea, elevii au participat la exercitii demonstrative, efectuate de cainii de serviciu din dotare. Copiii au fost impresionati de performantele cainilor, care, in decurs de cateva minute, au descoperit „drogurile” ascunse in mijloace de transport.
De aceste demonstratii s-au ocupat Ionel Tiron (agent sef adjunct), cu ajutorul catelului Linda, si agentul sef adjunct Sandu VARLAN, cu ajutorul catelului Max.

Totodata, elevii au fost informati cu privire la activitatea desfasurata de politia de frontiera pentru prevenirea si combaterea migratiei ilegale si infractionalitatii transfrontaliere.

La finalul vizitelor, ei le-au promis politistilor de frontiera ca, la viitoarea activitate „Scoala Altfel”, vor reveni in numar mult mai mare.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img