sâmbătă, 20 aprilie, 2024

”SCOALA ALTFEL” la IPJ VASLUI-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Miercuri,20 septembrie, in cadrul programului educational Scoala Altfel”, politistii au fost vizitati de mai multi elevi din cadrul unitatilor de invatamant din municipiul Vaslui.
   
La Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui au sosit in vizita elevi dornici sa cunoasca mai multe informatii despre profesia de politist. Vizita s-a desfasurat cu ocazia cunoscutului program derulat de Ministerul Educatiei Nationale „Scoala altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun”. La activitate au participat elevi de la Liceul Teoretic „Emil Racovita”, Liceul cu Program Sportiv si Scolile Gimnaziale „Elena Cuza” si „Mihai Eminescu” din municipiul Vaslui.

Programul a oferit prilejul politistilor vasluieni sa se intalneasca cu elevii, atat pentru a le adresa sfaturi si indrumari, cat si pentru a promova profesia de politist. Politistii din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale au prezentat elevilor armamentul si logistica pe care o utilizeaza in desfasurarea misiunilor, in timp ce politistii de la Serviciul Criminalistic i-au uimit pe tinerii vizitatori cu aparatura utilizata pentru identificarea urmelor papilare si modalitatile de culegere a probelor de la fata locului. Elevii au putut sa vada si cum functioneaza un aparat alcooltest, politistii rutieri, explicandu-le elevilor cat de importanta este o atitudine responsabila in trafic.

Adolescentii au vizionat si un film realizat de catre Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, in care a fost prezentata activitatea fiecarui serviciu din cadrul institutiei, pentru a crea o imagine cat mai completa a fatetelor activitatii politiei vasluiene.

Intalnirea cu politistii vasluieni a reprezentat pentru copii un eveniment foarte interesant, fiind fascinati de complexitatea meseriei de politist, de tehnica utilizata de politisti pentru identificarea autorilor unei infractiuni sau de modalitatile de interventie pentru pastrarea sigurantei in comunitate, multi dintre ei fiind deja hotarati sa aleaga aceasta profesie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img