vineri, 29 martie, 2024

Scoli fara lemne in judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Sute de elevi din judetul Vaslui risca sa stea in frig in clase din cauza ca scolile nu au fost aprovizionate nici pana la aceasta data cu lemne. Potrivit unei situatii centralizate la judet, peste 20 de comune din cele 81 existente, nu au la ora actuala asigurate lemnele pentru incalzirea scolilor.

Autoritatile locale se descurca pentru moment cu putinele lemne ramase de iarna trecuta.

 „Sunt comune in care scolile nu au inca lemne. Am discutat cu primarii si vor fi gasite solutii pentru ca situatia sa se rezolve cat mai repede, pentru ca elevii sa nu fie nevoiti sa stea ca in alti ani cu haine groase si manusi in salile de curs. La respectivele primarii nu sunt nici bani de salarii, nici pentru plata utilitatilor. Au fost bugete de austeritate sI oamenii se descurca foarte greu”, declara reprezentantii Consiliului Judetean Vaslui.

 Reprezentantii Inspectoratului scolar Judetean (ISJ) Vaslui afirma ca le-au cerut primarilor din judet o situatie exacta cu necesarul de lemne sau combustibil pentru sezonul rece.

„Vrem sa vedem exact unde sunt cele mai mari probleme, unde nu exista deloc sursa de incalzire si apoi sa transmitem situatia la Ministerul Educatiei. Problema este delicata pentru ca nici elevii si nici cadrele didactice nu pot sta in frig, iar temperaturile din salile de curs sunt la aceasta data destul de scazute’, sustin reprezentantii ISJ Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img