sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Se dau bani inapoi de la contributiile a sanatate! Care sunt conditiile impuse

Distribuie:

Publicat:

Sapte categorii de contribuabili vor beneficia de anularea contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata incepand din 2012 si pana in prezent, potrivit unei legi publicate saptamana trecuta in Monitorul Oficial. Persoanele care au platiti deja contributia la Fisc vor putea cere restituirea banilor, in conditiile in care nu au datorii la bugetul de stat.

Potrivit avocatnet.ro, conform legii 205/2015 se anuleaza contributia de asigurari sociale de sanatate datorata incepand cu 1 ianuarie 2012 pana pe 31 ianuarie 2015. Iata cine sunt beneficiarii:

Copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani daca au fost elevi, absolventii de liceu pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni de la terminarea studiilor, ucenici sau studenti. Daca au realizat venituri din salarii sau similare salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, pentru aceste venituri nu se anuleaza contributia. Tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care au provenit din sistemul de protectie a copilului.

Conform Legii nr. 225/2015, persoanele care beneficiau de calitatea de asigurat fara plata CASS si au efectuat aceasta plata a contributiei la sanatate vor avea dreptul sa solicite ANAF restituirea banilor. Noile prevederi stabilesc ca restituirea se va face potrivit art. 117 din codul de procedura fiscala, cel care stabileste si regulile pentru restituirea sumelor achitate catre stat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img