vineri, 19 aprilie, 2024

Se modifica Legea impozitelor si taxelor. Anuntul facut de ministrul Dezvoltarii Regionale

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a declarat ca incepand cu 1 ianuarie 2018, pe zona de finantare autoritatilor locale va fi introdus un prag minim de 750 de lei pe locuitor pentru functionarea unitatilor administrativ-teritoriale, iar in cazul in care acesta nu acopera bugetul de functionare, va fi completat cu sume de la bugetul de stat, scrie evz.ro.

Mai mult, ministrul Dezvoltarii a explicat ca se lucreaza la modificare legii astfel in cat impozitul pe venit sa devina principala sursa a administratiilor publice locale.

“O modificare pe care incercam sa o introducem – ea este prevazuta in programul de guvernare – se refera la instituirea unui prag minim de 750 de lei pe locuitor, de la care sa se analizeze bugetul de functionare al fiecarei unitati administrativ-teritoriale. In momentul in care acest prag minim nu este asigurat din veniturile proprii ale primariei, abia atunci sa vina in echilibrare bugetul de stat cu sume defalcate din TVA sau din alte surse ale sale”, a aratat Sevil Shhaideh.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img