joi, 18 aprilie, 2024

Sears Holdings ii cere judecatorului sindic sa accepte lichidarea companiei: Anul trecut Sears a concediat 68.000 de angajati

Distribuie:

Publicat:

Sears Holdings va solicita judecătorului care administrează insolvența companiei să-i permită lichidarea, după ce nu a putut ajunge la un acord în privința ofertei făcută de președintele Edward Lampert, de 4,4 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters surse apropriate situației, potrivit mediafax.

 

În cazul în care Sears, cu o vechime de 126 de ani, își va lichida activele, va deveni probabil cea mai mare victimă a valului de falimente care au marcat sectorul de comerț cu amănuntul în ultimii ani, pe măsură ce popularitatea cumpărăturilor online sporește competiția în privința prețurilor prcaticate de companii.

Sears, care a solicitat să fie pus sub protecţia capitolului 11 din Legea falimentului în octombrie anul trecut, ar putea fi nevoit să închidă sute de magazine care încă operează, putând trimite în șomaj 68.000 de persoane. Un inventar uriaș de depozite, aparate și accesorii pentru magazine vor fi vândute.

Avocații lui Lampert și ai fondului său de investiții, Legea falimentului intenționează de asemenea să prezinte detalii despre oferta făcută și să facă noi eforturi pentru a salva Sears, au spus sursele citate.

Judecătorul Robert Drain din New York, care prezidează cazul, ar putea decide să îi dea lui Lampert mai mult timp pentru a-și îmbunătăți oferta, au spus sursele citate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img