joi, 28 martie, 2024

Secretarul de presă al președintelui Rusiei: De ce au fost invitați jurnaliști din SUA la conferința lui Putin

Distribuie:

Publicat:

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a explicat invitarea, la conferința de presă a liderului rus, Vladimir Putin, organizată după summitul ruso-american de la Geneva, a reprezentanților mass-media străine, prin interesul acestor jurnaliști pentru ce urma să spună liderul rus, relatează agenția TASS.

”Dar, ca întotdeauna, noi suntem oameni plini de compasiune. I-am chemat și pe străini, inclusiv pe americani, care sunt foarte interesați să-l asculte pe Putin”, a spus Peskov.

Summitul ruso-american a avut loc miercuri, la Villa La Grange din Geneva. Inițiativa organizării a venit din partea Washingtonului. Putin și Biden au analizat starea și perspectivele de dezvoltare, pe mai departe, a relațiilor bilaterale, au abordat probleme legate de stabilitatea strategice, precum și chestiuni de pe agenda internațională, inclusiv cooperarea în lupta împotriva răspândirii coronavirusului și soluționarea conflictelor regionale.

Conferința de presă a președintelui Putin a durat aproape o oră. În total, 18 jurnaliști au reușit să-i pună întrebări liderului rus, dintre care șapte au fost reprezentanți ai mass-media străine. Printre ei, corespondenții posturilor de televiziune CNN și ABC, ai agenției Bloomberg, ai cotidianului The Wall Street Journal, precum și ai Euronews, BBC și Radio Canada. De menționat că, pentru conferința lui de presă, președintele american, Joe Biden, a ales doar șapte jurnaliști americani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img