marți, 16 aprilie, 2024

Secretul tinut ascuns de regimul comunist, despre o descoperire facuta in urma cu peste 60 de ani in judetul Giurgiu – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

In urma cu 60 de ani o echipa de cercetatori a fost trimisa in judetul Giurgiu de regimul comunist (condus pe atunci de Nicolae Ceausescu). Aici, pe un camp din apropierea asezarii Argedava, au fost cercetate, in mare secret, niste ramasitele pamantesti dezgropate de un satean. Dimensiunile oaselor i-a facut pe cercetatori sa creada ca au apartinut unor oameni inalti de trei – patru metri, aparent toti barbati, care fusesera ingropati intr-un mormant comun.

Pentru a se ascunde orice urma niste muncitori au astupat cu buldozerul situl arheologic, iar taranul ce anuntase descoperirea le-a spus consatenilor ca se muta in Ardeal la baiatul lui. De atunci nu s-a mai auzit nimic de el. Dintre martorii „scapati” de regimul comunist a ramas Ionel Florea, care avea atunci 18 ani si a ajutat la sapaturi. Memoriile domnului Ionel confirma dimensiunile ramasitelor insa mai mult nu isi aminteste „fiindca eram, sa ma ierte baba mea, toata ziua cu ochii si maciuca dupa o duduie de la Bucuresti”.

S-a mai gasit si o fotografie de calitate medie in care este prezentat un cercetator langa un craniu deosebit de mare. Aceasta a fost gasita la Baneasa.

Mai multi istorici si cunoscatori ai adevarurilor oculte au coroborat cercetarea cu pasajele din Sfanta Scriptura care amintesc de gigantii de pe Pamant:

„In vremea aceea s-au ivit pe pamant uriasi, mai cu seama de cand fiii lui Dumnezeu incepusera a intra la fiicele oamenilor si acestea incepusera a le naste fii: acestia sunt vestitii viteji din vechime” (Geneza 6:4)

Legendele batranilor spun ca uriasii traiau ca pustnici, in padurile din Dobrogea, iesind foarte rar pentru a lua pe nevazute cate o vaca din sate.

Cercetari legate de existenta uriasilor a facut un savant pe nume Telica Diduleanu, profesor de istorie si academician recunoscut international. El a gasit in anul 2013 un os deosebit, de marimea unui femur, insa de forma unui metacarpian (os din palma):

„Am dus repede osul la nevasta mea care m-a ajutat sa improvizez in bucatarie un aparat de radiodatare cu carbon. Osul are 2.900 de ani, aproximativ, nu pot spune mai exact fiindca am numarat izotopii de carbon ochiometric. Eu cred ca osul face parte din mormantul uriasilor, uitat probabil de comunisti la curatare”.

Cercetatorul a mai gasit in apropierea locului (de unde luase acel os) prin sapaturi, 4 scheletele de femeie alaturi de bijuterii de bronz dacice.

„Erau domnite dacice, dupa bijuterii si dupa varsta de deces. Osemintele foarte prost prezervate, insa am observat ceva incredibil – pelvisului femeilor fusese fisurat de mai multe ori, intre fisuri fiind vizibile urme de vindecare.”

Pentru istoricul veteran acesta era un semn clar: femeile dacice incercasera de mai multe ori sa se imperecheze cu uriasii.

„S-au iubit, asta este clar. Mormantul femeilor este ceremonios aranjat, in semn de mare respect. Insa nu dupa traditia dacica. Uriasii le-au ingropat cu mare drag.”

Este foarte probabil ca dragostea dintre femeile dacice si uriasi sa fi dus la o dusmanie cu barbatii daci.

„Oh, da, erau gelosi. Si s-au luptat. Probabil de-a lungul a mai multor generatii. Un tumul funerar dacic din comuna Puieni continea o sulita imensa. Arheologii au crezut mult timp ca este vorba de o arma ceremoniala, insa mie mi se pare clar trofeu de razboi”.

Istoricul Herodot relateaza un detaliu despre daci cand, referindu-se la galezi, spune ca erau invidiosi pe avutie „cum erau Dacii pe marimea altora”.

Tartarii din Muntii Buzaului si osemintele de la Scaieni

Legende despre uriasi intalnim si in Muntii Buzaului, la Scaieni. Aici, in cel mai vechi sat din zona Boziorului, au fost descoperite schelete umanoide care masurau peste 2,4 metri. Ceea ce a frapat in mod deosebit era dimensiunea craniilor, care erau cat „dovlecii de prasila”.

Descoperirea a fost facuta absolut intamplator, cand oamenii au vrut sa planteze o livada de meri pe o colina din zona. Scheletele erau intacte, iar langa ele au fost gasite mai multe fragmente de oale.

Oamenii au continuat sa sape si au dezgropat cateva schelete, dar apoi au decis sa lase restul mormintelor intacte si au incercat sa sape printre ele. Ei sunt convinsi ca scheletele descoperite apartin uriasilor despre care vorbeau legendele din batrani.

In vechime, cu mult inainte ca localitatea sa fie atestata, se spune ca zona Boziorului era locuita de uriasi sau „tartari”. Legenda spune ca acestia ar fi construit doua subterane sub niste stanci enorme si ca tot ei ar fi sculptat Stalpii Tainitei, de pe muntele cu acelasi nume, zona in care nu poate ajunge picior de om in zilele noastre. De asemenea, pe muntele Tainita exista un loc unde in stanca sunt sapate “scaune” domnesti a caror origine este inexplicabila pentru localnici, deoarece se afla, de asemenea, la inaltimi foarte mari si in zone inaccesibile.

Legenda tartarilor este sustinuta si de Herodot, care amintea despre ei ca despre un trib nobil si glorios. Numiti si „teutari” sau „titani”, acestia erau, relata Homer, „favoritii zeilor”, deoarece „intreceau pe toti oamenii in inaltime, forta si frumusete”. Ei au ridicat altare imense pe care aduceau ofrande zeilor, dar si constructii sub forma de turnuri si fortificatii ciclopice de aparare, dupa cum spunea Aristotel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img