vineri, 19 aprilie, 2024

Sedinta cu scantei in Comisia pentru transporturi si infrastructura din Camera Deputatilor

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost, astăzi, audiat în Comisia pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților în legătură cu strategia pe termen scurt și mediu în domeniul său de activitate.

Se pare că ministrul Transporturilor nu a reușit să-i convingă pe deputați că poate duce la bun sfârșit calendarul de proiecte anunțat și nici promisiunile făcute în campania electorală, reușind să îi enerveze pe membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură, al cărui președinte este deputatul PSD Neamț, Ciprian Șerban.

Acesta și-a exprimat nemulțumirea, atât pentru dezinteresul ministrului pentru portofoliul pe care îl conduce, cât și pentru slaba sa pregătire într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

”O concluzie extrem de îngrijorătoare, astăzi, la finalul lucrărilor Comisiei pentru transporturi și infrastructură, care au avut în dezbatere strategia pe termen scurt și mediu a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”, scrie deputatul Ciprian Șerban.

” Deși, astăzi ministrul Transporturilor a fost invitat pentru prima dată, după simulacrul de audieri pentru învestitură, să răspundă parlamentarilor Comisiei de specialitate în legătură cu activitatea sa, nu a avut măcar decența de a se pregăti, de a veni cu o strategie și un plan de acțiuni bine puse la punct. Pe tot parcursul discuțiilor a oferit explicații puerile și informații fără valoare și fără acoperire care se pot găsi pe internet, la o simplă căutare.

Am fost foarte neplăcut surprins să constat că ministrul Cătălin Drulă nu are habar de ce se întâmplă în ministerul pe care îl coordonează!

Punctul de vedere oficial al ministerului la o solicitare a Comisiei legată de oportunitatea prelungirii licenţelor de transport de persoane pe Bucureşti- Ilfov până la data de 31 decembrie 2021 a fost unul, punctul de vedere al ministrului, exprimat în timpul dezbaterii, este total opus! Este inadmisibil așa ceva! Cum poate garanta ministrul Drulă, care nu-și poate coordona proprii angajații, că îi va convinge să demareze și să finalizeze proiectele, conform calendarelor? Mă tem că mânuirea răngii este singura sa abilitate!

De aceea, mă îngrijorează soarta autostrăzilor, și în special a Autostrăzii Moldova – A7, Ploieşti – Bacău – Siret. Deși A7 este un proiect foarte așteptat, luptele interne din minister pun în pericol buna derulare a acestuia, deoarece, deja, termenele pe fiecare tronson în parte fie sunt depășite fie sunt într-un pericol real de a fi mult depășite.

Nici celelalte puncte atinse astăzi în Comisie nu au fost explicate mulțumitor. Fără date concrete, fără o strategie clară, fără nici cea mai vagă viziune! Viitorul infrastructurii și transporturilor din România este extrem de sumbru, sub administrarea Drulă. Nimic concret, nimic nou, aceeași indolență și nepăsare!”, a mai spus Ciprian Șerban, deputat PSD Neamț, președinte al Comisiei pentru transporturi și infrastructură.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img