vineri, 19 aprilie, 2024

Sefii DSP Vaslui despre cazul copiilor din Arges:” administrarea de antibiotice nu este justificata in mai multe situatii …”

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce mai multi copii din Arges au ajuns la spital in stare grava, autoritatile sanitare sucevene au solicitat raportari zilnice unitatilor spitalicesti din judet. Recomandarea principala a reprezentantilor DSP este ca parintii sa-si duca de urgenta copiii la medic, la cel mai mic semn de boala. Pana acum, niciun copil, cu varsta mai mica de cinci ani, nu a fost diagnosticat in vreun spital din Vaslui  cu sindrom hemolytic

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au solicitat unitatilor spitalicesti din judet  raportari zilnice privind cazurile de boala diareica acuta cu deshidratare si sindrom hemolitic uremic la copiii cu varsta mai mica de cinci ani. Aceasta decizie a fost luata in urma recomandarilor facute de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii, dupa ce trei bebelusi au murit, iar alti zece copii cu varsta cuprinsa intre sapte luni si un an si jumatate din judetul Arges, au ajuns la Spitalul “Marie Curie” din Bucuresti, in stare grava. Din fericire, la nivelul judetului nostru nu a fost niciun copil diagnosticat cu sindrom hemolitic, recomandarea principala a DSP fiind ca parintii sa-si duca de urgenta copiii la medic, la cel mai mic semn de boala.

 “Trebuie monitorizat atent gradul de deshidratare al copiilor iar administrarea de antibiotice nu este justificata in mai multe situatii de boala diareica acuta, cum ar fi cele virale, rotavirus, norovirus, iar administrarea de medicamente care inhiba motilitatea intestinala trebuie evitata in orice diaree bacteriana”, spun sefii DSP.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img