vineri, 29 martie, 2024

Semne ca ai cheaguri de sange in corp

Distribuie:

Publicat:

Cheagurile de sange se formeaza si se agraveaza mai ales pe timpul noptii. Cele mai predispuse categorii de persoane sunt fumatorii, bautorii de alcool si pacientii cu boli congestive.

Iata principalele semne:

– Dureri de picioare – sunt un simptom tipic pentru tromboza venoasa profunda, durerile fiind resimtite mai ales ca spasme sau crampe musculare.

– Tuse inexplicabila – daca episoadele tusive nejustificate sunt însotite de aritmie si de senzatie de sufocare, apealeaza imediat serviciul de urgente medicale!

– Respiratie incompleta – poate indica existenta de cheaguri în plamani. Respiratia incompleta poate fi însotita de ameteala, accelerarea pulsului cardiac si angina pectorala, caz în care se recomanda sa mergi neaparat la medic.

Cum poti preveni formarea cheagurilor de sange

-Dureri în piept la inspiratie – la fel ca mai sus, aceste dureri pot indica prezenta cheagurilor în plamani. Adreseaza-te degraba unui medic specialist!

– Dungi rosiatice pe piele – spre deosebire de vanatai, dungile vizibile specifice cheagurilor sanguine sunt mai extinse si sunt localizate de-a lungul sau împrejurul vaselor de sange. La aparitia acestor simptome vizibile, adreseaza-te imediat unui medic.

– Umflarea mainilor si picioarelor – poate fi un simptom pentru tromboza venoasa, o boala congestiva cu potential letal atunci cand cuprinde sau afecteaza organele vitale.

Retine ca, cheagurile de sange pot fi fatale în unele situatii. Daca observi oricare dintre aceste simptome descrise, cel mai indicat este sa apelezi imediat serviciul de urgente medicale!

sursa:secretele.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img