vineri, 29 martie, 2024

Semne ca esti insarcinata – cum iti dai seama ca vei avea un bebelus

Distribuie:

Publicat:

Semne că ești însărcinată – printre ele, absenţa menstruaţiei şi crampele abdominale. Dar sunt şi alte semne subtile care îţi pot da de înţeles că vei avea un bebeluş.

Desigur, un test de sarcină este metodă sigură de a afla dacă eşti însărcinată, dar aceste semne îţi pot veni în ajutor dacă ai nelămuriri.

Află mai jos care sunt simptomele timpurii ale sarcinii la care trebuie să fii atentă!

Semne că ești însărcinată – sângerări vaginale şi crampe abdominale

După concepţie, oul fertilizat se ataşează de uter, iar asta poate cauza o uşoară sângerare vaginală şi, uneori, crampe abdominale. Aceste semne că ești însărcinată apar de regulă în primele 6-12 zile de la fertilizarea embrionului.

Crampele abdominale pot fi confundate cu cele din cazul menstruaţiei şi multe femei consideră că prezenţa acelei sângerări semnifică lipsa sarcinii, dar acestea au un caracter diferit.

În afară de sângerări vaginale uşoare, pot fi observate simptome precum secreţii albe, ca urmare a îngroşării pereţilor vaginali, proces firesc în cazul concepţiei. Dezvoltarea celulelor care căptuşesc vaginul este motivul pentru care apar aceste secreţii.

Trebuie menţionat că aceste secreţii vaginale sunt absolut normale în timpul sarcinii şi nu necesită un tratament anume. În schimb, dacă acestea capătă un miros neplăcut şi sunt însoţite de mâncărimi sau senzaţie de arsură la urinare, este recomandat să te adresezi medicului pentru un consult, deoarece poate fi vorba despre o infecţie bacteriană care necesită tratament.

Modificări ale sânilor

Sânii care cresc în volum şi care sunt dureroşi s-ar putea număra printre cele 15 semne că eşti însărcinată. Acest lucru se întâmplă ca urmare a modificărilor hormonale care au loc în corpul tău în primele două săptămâni de după concepţie.

Sânii pot fi resimţiţi mai plini, mai grei şi sensibili la atingere, iar zona din jurul sfârcurilor (areola) devine mai închisă la culoare, potrivit webmd.com.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img