sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Semne ca te ingrasi din cauza unor probleme hormonale

Distribuie:

Publicat:

Dereglarile hormonale sunt printre cele mai intalnite afectiuni, mai ales in randul femeilor. Din pacate, aceste dereglari vin impreuna cu tot felul de simptome care mai de care mai neplacute, unul dintre ele fiind ingrasarea peste masura si fara un motiv aparent. 
 
Cum iti dai seama ca te ingrasi din cauza dereglarilor hormonale?
 
1. Mananci putin si, totusi, kilogramele se depun 
Ai grija la toate mesele tale, numeri calorii, tii diete, nu consumi alimente nesanatoase, si, cu toate astea, te ingrasi vazand cu ochii? Cauza nu este alimentatia ta, ci o dereglare a nivelului de hormoni tiroidieni din organism. Pentru problemele cu tiroida exista diete speciale care ajuta organismul sa isi revina si stopeaza depunerea kilogramelor in plus.
2. Ai libidoul scazut 
Un libido normal este important pentru mentinerea unei stari bune si pline de energie in fiecare zi. Hormonii sexuali incep sa scada odata cu inaintarea in varsta insa, declinul lor in organism, poate avea si alte cauze: stresul, sedentarismul, diverse boli sau medicamente. Cand libidoul este scazut, hormonii sexuali nu se mai secreta in cantitatile necesare, iar organismul incepe sa retina apa si incepe sa se ingrase.
 
3. Ai insomnii 
Eviti sa stai cu telefonul in pat inainte de culcare, nu citesti stiri pe laptop pana la ore tarzii, inchizi televizorul si, totusi, nu reusesti sa adormi? O posibila cauza o reprezinta faptul ca organismul tau nu mai secreta melatonina in cantitatile necesare pentru somn. Diverse studii au aratat ca somnul deficitar aduce cu sine si ingrasarea. 
 
4. Ti se face foame foarte des 
Persoanele care tin deseori cure de slabire drastice sunt predispuse la dereglarea celor doi hormoni, gruelina si leptina, responsabili cu recunoasterea senzatiei de foame. Cand acesti hormoni se dezechilibreaza, foamea se instaleaza foarte repede, iar senzatia de satietate foarte greu. 
5. Esti irascibil si parca nimic nu-ti convine 
Irascibilitatea, starile de nervi, plansul fara motiv, furia si anxietatea sunt semnele cele mai evidente ca hormonii tai au luat-o razna. Toate aceste stari negative cresc nivelul de cortizol din organism, hormon care predispune la ingrasare. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img