joi, 28 martie, 2024

Semne care dau de gol persoanele mincinoase

Distribuie:

Publicat:

Exista cateva semne din limbajul corpului care pot da de gol orice mincinos, iar daca o persoana nu este sincera, este cel mai usor sa iti dai seama de acest lucru daca analizezi expresia fetei si gesturile pe care le face.

Potrivit One.ro, acestea sunt cele mai comune semne care te pot ajuta sa recunosti o persoana care minte:

1. isi rasuceste capul

in momentul in care adresezi o intrebare directa, iar interlocutorul incepe sa-si rasuceasca capul pentru a-si tine ochii departe de privirea ta, cel mai probabil acea persoana minte in legatura cu ceva.

2. Umerii, respiratia, vocea

in momentul in care o persoana este agitata si doreste sa te pacaleasca, respiratia lor devine mai greoaie, sunetul vocii mai incet si isi ridica umerii.

3. Sta nemiscata/ dreapta

Este perfect normal sa te simti relaxat atunci cand porti o conversatie cu o persoana familiara, dar daca interlocutorul arata putin cam stresat, cel mai probabil acesta este un semn de minciuna. in general, un mincinos incearca sa te tina la distanta pentru a nu suspecta nimic.

4. Dificultatea de a-si exprima gandurile

Acest lucru se intampla deoarece persoana care minte nu incearca sa te convinga doar pe tine, ci si pe ea insasi. Repetitiile pot fi un semn de gandire. De asemenea, oamenii care nu vor spune adevarul, au tendinta de a-ti raspunde cu aceleasi cuvinte cu care i-ai adresat intrebarea. De exemplu: “Tu ai spart farfuria?”, “Nu, nu eu am spart farfuria!”.

5. Contactul vizual

De cele mai multe ori, ochii pot spune multe despre o persoana, in special, daca spun sau nu adevarul. Contactul vizual constant este foarte important cand vine vorba de mincinosi. Daca interlocutorul se uita insistent in ochii tai si incearca sa mentina contactul vizual cu orice pret, cu siguranta acea persoana vrea sa te pacaleasca.

6. isi musca buza

Pe langa toate aceste semne, se numara si muscatul buzei. Daca o persoana face acest gest, nu este destul de clar ce vrea sa transmita. in aceste momente, gatul se usuca si nu mai au saliva. De asemenea, este indicat sa va uitati si la zambet. Este foarte usor sa observati un zambet fals.

7. isi iau apararea continuu

Mainile reprezinta un indicator al sinceritatii unei persoane, iar daca o persoana isi atinge constant gatul sau punctele slabe, cu siguranta ascunde ceva.

8. isi ating buzele

Chiar si fara sa realizeze, o persoana care minte tinde sa-si atinga buzele. Atunci cand face acest lucru, inseamna ca nu vrea sa spuna adevarul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img