marți, 23 aprilie, 2024

Senatorii PSD si ALDE din Vaslui au votat impotriva copiilor dumneavoastra -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Cei doi senatori PSD si unul de la ALDE, reprezentantii votantilor din judetul Vaslui, au votat saptamana aceasta impotriva cresterii alocatiilor copiilor. Doina Silistru ( PSD), Gabriela Cretu ( PSD) si Ioan Hadarca ( ALDE), au spus un NU clar copiilor dumneavoastra. Nu la fel s-a votat si in cazul renumeratiilor parlamentarilor cand acestia au fost PENTRU in linie dreapta. Peste cel mult un an jumatate, parlamentarii vasluieni care s-au opus vehement alocatiilor copiilor dumneavoastra vor veni in fata dumneavoastra si vor cersi voturi pentru a merge in Parlamentul Romaniei, sa-si incaseze lefurile babane .

Practic, parlamentarii vasluieni enumerati mai sus au votat cu NU pentru doua propuneri legislative care prevedeau cresterea alocatiilor, dar si indexarea cu un procent egal cu rata inflatiei.

Primul proiect, Propunere legislativa pentru modificarea alin.(1), lit.a) si b) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, prevedea majorarea cuantumului alocatiei cu 50% pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-2 ani, pentru a beneficia de o alocatie in valoare de 300 de lei si cu 80% pentru copiii cu varste cuprinse intre 2-18 ani, pentru a beneficia de o alocatie in valoare de 150 de lei.

„Din anul 2015 nu au mai existat modificari la legea privind alocatiile pentru copii. Astfel, in ceea ce priveste copiii cu vaste de pana la 2 ani, indicatorul social de referinta (ISR) este 0,4, mai exact 200 de lei. In ceea ce priveste copiii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani, dar si pentru liceenii de peste 18 ani, ISD este de 0,168, valoarea reprezentand 84 de lei. Vorbim de o suma foarte mica, mai exact 2,8 lei pe zi per copil.” – noteaza expunerea de motive a proiectului.

Cel de-al doilea proiect, Propunere legislativa pentru completarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, prevede ca alocatia sa se majoreze anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei.

„In anul 2015, alocatia pentru copii a fost stabilita in cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nici o forma pentru a ajuta in vreun fel valoarea alocatiei, indiferent de evolutia preturilor si a inflatiei. Se poate remarca usor ca ajutorul banesc pe care il primesc copiii si tinerii din Romania s-a diminuat in ultimii doi ani din cauza inflatiei, care a atins si cifra de 5,2% in anul 2018. Cresterea continua a preturilor la majoritatea produselor se reflecta in cheltuielile zilnice ale tuturor. In acelasi timp, Romania inregistreaza anual o crestere economica de care, in mod firesc, trebuie sa beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii si tinerii. O prima masura necesara este ajustarea valorii alocatiei cu indicele anual de inflatie pentru a mentine suma la aceeasi valoare de piata, cu alte cuvinte, sa nu scada", noteaza expunerea de motive.
Chiar din 2017, guvernul PSD condus de Liviu Dragnea anunta ca alocatiile se vor majora; pana acum cel putin daca ne luam dupa vot, acestia nu au niciun gand. Cel mai probabil, dupa ce isi vor aproba alte salarii de miliarde lei vechi, parlamentarii pe care dumneavoastra i-ati trimis prin vot in parlament, din resturile ramase in buget, poate se vor indupleca si vor aloca sume si alocatiilor copiiilor.

 Va reamintim faptul ca salariile demnitarilor s-au mărit din luna ianuarie cu aproximativ zece procente, ceea ce în unele cazuri echivalează cu un salariu minim pe economie în plus, pe lângă ce aveau până acum. Aşadar, şefii Parlamentului, premierul şi preşedintele ţării vor câştiga peste 5.000 de euro lunar. Avantajați sunt şi parlamentarii fără funcții, care au câştiguri de trei ori mai mari față de acum doi ani.

Astfel, președintele Klaus Iohannis are un salariu de 24.960 de lei brut, față de 22.800 de lei în luna decembrie a anului trecut. Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu și premierul Viorica Dăncilă au indemnizații de 24.000 de lei, față de 21.850 cât aveau în decembrie 2018

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img