vineri, 29 martie, 2024

Senatorul PNL, Nelu Tataru, la intalnirea de la Iasi, cu premierul Dacian Ciolos!

Distribuie:

Publicat:

Primul-ministru, Dacian Ciolos, a efectuat, luni, 25 aprilie, o vizita la Iasi impreuna cu vicepremierul Vasile Dincu, ministrul DRAP, Dan Costescu, ministrul Transporturilor, Dragos Tudorache, seful Cancelariei prim-ministrului, Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Raluca Pruna, ministrul Justitiei, si Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

Singurul parlamentar vasluian care a luat parte la aceste discutii a fost senatorul husean, Nelu Tataru (PNL), care le-a expus membrilor Guvernului problema stringenta a centurii ocolitoare a municipiului Husi, pledand, de asemenea, si pentru finantarea Compartimentului de Primire Urgente (CPU) de la Spitalul Husi. Ministrului Irimescu, senatorul Nelu Tataru i-a prezentat succint situatia agricultorilor vasluieni, solicitand sprijin si solutii, pentru ca pamantul roditor de pe valea Prutului, ca, de altfel, din tot judetul, sa poata fi exploatat mult mai eficient.   

In cadrul vizitei, premierul Ciolos si ministrii prezenti au avut o intrevedere cu deputatii si senatorii care reprezinta judetele Moldovei, fiecare avand posibilitatea sa ridice probleme importante din comunitatea reprezentata. Senatorul Nelu Tataru a luat cuvantul si i-a transmis Primului-ministru, Dacian Ciolos, dar si Ministrului Transporturilor, problema centurii ocolitoare a municipiului Husi, de care este mare nevoie si pentru care, de ani den zile, husenii intocmesc memorii catre autoritati. Nelu Tataru i-a prezenta succint, de asemenea, Ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, faptul ca este nevoie de un sprijin suplimentar, pentru agricultura de pe valea Prutului, exploatarea pamantului fiind, pentru intreaga zona, una dintre solutiile pentru crearea de locuri de munca si, implicit, cresterea nivelului de trai in zona. Premierul Ciolos a precizat: “Este oportun sa gandim un program de dezvoltare pe mai multi ani a regiunii istorice a Moldovei, care sa includa infrastructura, dezvoltarea economica, precum si domeniile educatie si agricultura, in asa fel incat, proiectand acum cateva idei importante, ele sa poata fi continuate indiferent cine va fi la guvernare”, a precizat premierul Dacian Ciolos.

“Toate problemele au fost ascultate cu interes de membrii Guvernului si sper sa avem si efecte ale acestor discutii”

“Am participat la aceasta intrunire a Primului-ministru, Dacian Ciolos , cu reprezentantii judetelor din zona Moldovei, tocmai pentru ca am dorit sa le prezint in mod direct membrilor Guvernului  macar cateva dintre problemele care, consider eu, pot si trebuie sa fie rezolvate cat mai curand. Este vorba despre centura ocolitoare a municipiului Husi, pentru care, de ani de zile, locuitorii orasului tot fac memorii si solicitari catre autoritati, dar degeaba. Traficul greu trebuie scos din oras, mai ales ca este vorba despre drumul ce duce spre cel mai mare punct de trecere a frontierei de stat, de pe granite de est a UE. De asemenea, i-am transmis domnului Ministru, Achim Irimescu, faptul ca agricultura de pe valea Prutului are mare nevoie de sprijin, intrucat, in prezent, potentialul urias al zonei nu este valorificat nici la jumatate. Am vorbit, de asemenea – daca tot a fost oportunitatea aceasta, si de problema Compartimentului de Primire Urgente (CPU), apartinand Spitalului Husi, care functioneaza de atata timp fara buget propriu, ceea ce pune in dificultate activitatea intensa din acest Compartiment. Toate problemele au fost ascultate cu interes de membrii Guvernului, au fost notate si sper sa avem si efecte ale acestor discutii utile, despre problemele punctuale ale judetelor Moldovei”, a spus senatorul PNL, Nelu Tataru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img