vineri, 29 martie, 2024

Separarea carierei judecatorilor de cea a procurorilor. Ministrul Justitiei asteapta propunerea CSM, dupa Rezolutia sefilor de tribunale de departajare a atributiilor

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustine ca ia in calcul schimbarea statutului procurorului, in sensul ca acesta ar putea sa nu mai fie magistrat. Ministrul a precizat ca asteapta propunerile CSM in acest sens.

“Eu am incredere in propunerile care vor veni de la CSM. Cu siguranta nu vor fi retinute toate dar astept dupa ce trimit pachetul de legi ale justitiei  la CSM, astept propunerile dumnealor inclusiv cu privire la statutul procurorului, daca ramane sau nu magistrat, daca este echivalent cu judecatorul. Exista o dezbatere publica cu privire la stat procurorului, la salarizarea procurorului. Exista o prevedere care e in vigoare astazi, care permite procurorului sa treaca judecator si invers, prin aprobarea CSM .

Daca procurorul nu va mai fi considerat magistrat, atunci ar trebui sa fie abrogata si prevederea care permite trecerea procurorului la judecator si invers. Astept insa propunerea CSM cu privire la statutul magistratului, daca ii cuprinde in egala masura pe procurori si judecatori sau numai pe judecatori”, a declarat la Antena 3 Tudorel Toader.

Precizarile au fost facute dupa ce, pe 29 mai, la Constanta, sefii de tribunale au adoptat o Rezolutie prin care solicita “separarea atributiilor CSM referitoare la cariera judecatorilor si procurorilor”. La intalnirea de marti a participat si ministrul Justitiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img