joi, 28 martie, 2024

Serbia a discutat posibilitatea alaturarii la construirea sectiunii de gazoduct TurkStream in Bulgaria

Distribuie:

Publicat:

Serbia se află în discuții pentru a se alătura construcției conductei de transport a gazelor TurkStream de la Gazprom pe teritoriul bulgar cu mașini și sudori, pentru a accelera lucrările, a declarat Dusan Bajatovic, șeful monopolului deținute de stat Srbijagas, pottrivit seenews.com.

Serbia dorește să vadă finalizarea primei părți a conductei de 308 kilometri din Bulgaria cât mai curând posibil, a spus Bajatovic într-un fișier video postat pe site-ul postului de televiziune privat sârb TV Prva.

Serbia a finalizat montarea conductelor de-a lungul întregii rute de 403 km a conductei pe teritoriul său și se așteaptă să importe anual între 12,5 și 13,88 miliarde de metri cubi de gaz natural prin TurkStream via Bulgaria, a spus Bajatovic.

Ungaria își rezervă deja capacitatea de import, în timp ce Bulgaria și Serbia au vândut deja 100% din capacitățile respective pentru o perioadă de 20 de ani, a adăugat el.

În decembrie, Bajatovic a spus că conducta va fi completă in Bulgaria și ce trebuie să facă încă ungurii ca sa fie gata până la sfârșitul anului 2020.

"Dacă bulgarii vor intensifica lucrările, atunci va fi finalizat în termenele limitate", a spus Bajatovic.

În Bulgaria, un consorțiu al companiei de construcții Arkad ABudi din Arabia Saudită și compania sa de asociere mixtă din Italia, Arkad ABB, au început construcția secțiunii țării din TurkStream în octombrie, în baza unui contract de 1,1 miliarde de euro.

Secțiunea offshore a conductei TurkStream, care se întinde pe 930 km de-a lungul Mării Negre, de la Rusia la Turcia, constă din două șiruri paralele, cu o capacitate anuală de 15,75 miliarde de metri cubi.

Un singur șir este destinat consumatorilor din Turcia, în timp ce al doilea va transporta gaze către clienții din Europa prin Bulgaria, Serbia și Ungaria.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img