vineri, 19 aprilie, 2024

Serena Williams : Castigatoarea turneului Australian Open . SERENA REDEVINE NUMARUL 1 MONDIAL !

Distribuie:

Publicat:

Serena Williams a castigat pentru a 7-a oara finala turneului de tenis Australian Open de la Melbourne, invingand-o sambata in doua seturi, 6-4, 6-4, intr-o ora si 23 de minute, pe sora sa Venus, acesta fiind al 23-lea turneu de Mare Slem castigat de Serena, care o va readuce pe americanca pe primul loc in ierarhia WTA.

Aceasta a 28-a confruntare dintre cele doua surori (scorul a devenit 17-11 in favoarea Serenei) a reprezentat finala cea mai “varstnica” a unui turneu de Mare Slem din istorie, cele doua jucatoare avand, impreuna, peste 71 de ani, in timp ce italiencele Flavia Penetta si Roberta Vinci “adunau doar” 66 de ani la US Open 2015. Totodata, Serena Williams a marit scorul palmaresului direct cu Venus intr-o finala de turneu, acum fiind 7-2. Ultima oara cand cele doua americance au disputat un meci decisiv pentru Marele Slem a fost in 2009, la Wimbledon.

Meciul propriu-zis a debutat sub semnul unei anumite crispari, data de miza deosebita si de dificultatile celor 2 saptamani de concurs australian, primele 4 ghemuri fiind tot atatea break-uri. Abia in jocul 5, Venus Williams a reusit sa-si faca serviciul, conducand cu 3-2, dar in continuare a tradat-o in special al doilea serviciu (doar 20 la suta eficienta cu acest procedeu), cedand setul prim cu 6-4, dupa 41 de minute.

In schimb, setul doi a debutat normal, cu cele doua jucatoare materializandu-si avantajul serviciului, dar numai pana in ghemul 7, cand Serena a trecut la conducere cu 4-3, avantaj pe care l-a valorificat pana la final, castigand cu acelasi scor, 6-4, practic in acelasi timp 42 de minute.

Pentru acest succes exceptional, Serena Williams a obtinut 3,7 milioane de dolari australieni si 2.000 de puncte WTA, cu care va urca din nou pe primul loc in ierarhia mondiala, in timp ce Venus Williams, care a incasat un cec de 1,9 milioane de dolari australieni si 1.300 de puncte, va promova pe locul 11 in clasamentul WTA ce va fi dat publicitatii luni. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img