joi, 25 aprilie, 2024

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara: Trei cetăţeni români arestaţi pentru trafic de migranţi

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu cei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, au identificat patru cetăţeni români implicaţi în activitatea de transport a unor migranţi din Bangladesh. Trei dintre ei au fost arestaţi preventiv pentru infracţiunea de trafic de migranţi, cel de-al patrulea aflându-se sub control judiciar.

În urma activităţilor informativ-operative desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, în cooperare cu poliţişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, a fost declanşată o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în vederea documentării activităţii infracţionale a unor persoane implicate în adăpostirea şi transportul de migrant, din zona de frontieră în municipiul Timişoara.

Astfel, poliţiştii de frontieră au identificat patru cetăţeni români, domiciliaţi în judeţul Arad, cu vârste cuprinse între 20 şi 36 de ani, implicaţi în activitatea de transport a unui grup de unsprezece persoane din zona de frontieră, depistat în municipiul Timişoara.

Mai exact, în data de 04.12.2021, poliţiştii de frontieră au depistat unsprezece cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani, fără documente de identitate asupra lor, în municipiul Timişoara. Cele 11 persoane au fost transportate din zona de frontieră cu autoturisme, la acea dată fiind reţinut şi un cetăţean român, domiciliat în judeţul Arad. În urma extinderii cercetărilor au fost depistaţi şi identificaţi şi celelalţi trei români implicaţi în activitatea infracţională.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi, pentru cei patru cetăţeni români.

Totodată pe numele a trei dintre ei, judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile şi măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru cel de-al patrulea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img