joi, 28 martie, 2024

Sfatul medicului pentru lunile de iarnă: Băutura care întărește imunitatea și vindecă răceala

Distribuie:

Publicat:

Odată cu venirea vremii reci, mulți oameni încearcă să bea mai des băuturi calde – ceai sau cafea. Dar pentru a obține beneficii maxime pentru sănătate de pe urma acestora, trebuie să beți băuturile potrivite.

De exemplu – ceaiul preparat pe bază de plante medicinale. Acestea întăresc perfect sistemul imunitar, refac rezervele de substanțe nutritive din organism și îmbunătățesc starea de spirit, spune nutriționistul Dr. Natalia Shubina.

Potrivit acesteia, combinația potrivită ar trebui să conțină 99,9 la sută ierburi naturale, fructe, semințe, rădăcini. Dar cel mai bine ar fi dacă ați culege singuri ierburile.

Ceaiurile din plante pot și trebuie să fie consumate de copii. Mai ales cele care au un efect preventiv împotriva răcelii și a gripei, restabilesc somnul și pofta de mâncare.

Ceaiul din plante va deveni cu adevărat util numai dacă se respectă toate regulile de preparare a acestuia. Adică, înainte de a pregăti ceaiul într-un recipient special, acesta trebuie umplut cu apă clocotită.

Frunzele și rădăcinile uscate trebuie turnate doar cu apă clocotită și lăsate să fiarbă timp de cel puțin 15-20 de minute.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img