marți, 16 aprilie, 2024

Sfaturi pentru a preveni aparitia varicelor

Distribuie:

Publicat:

Varicele sunt afectiuni ale venelor, localizate la nivelul coapselor sau al gambelor. Aparitia varicelor este un lucru extrem de neplacut, dureros si foarte inestetic si este cauzata de mai multi factori. Factorii aparitiei pot fi atat ereditari, cum este mostenirea genetica, cat si suprasolicitarea gambelor prin statul indelungat in picioare si lipsa de miscare, sedimentarismul, greutatea peste limita normala, constipatia cronica si sarcinile repetate. Primele semne ale aparitiei varicelor sunt picioarele umflate si venele inestetice, dar si dureroase. De obicei, acestea apar odata cu inaintarea in varsta cand venele isi pierd elasticitatea. Femeile sunt mult mai predispuse decat barbatii la varice, estimandu-se ca procentajul este de patru ori mai mare.

Iata ce trebuie sa faceti ca sa diminuati riscurile de aparitie a varicelor: Dormiti cat mai mult timp pe partea stanga, pentru ca asa veti diminua presiunea de pe vena cava inferioara care transporta sangele spre inima de la membrele inferioare. Cand stati intinsa, incercati sa tineti picioarele ridicate, folosindu-va eventual de o perna. Evitati sa stati foarte mult timp in picioare intr-un loc, fara sa va miscati, acest lucru este unul dintre factorii principali ai aparitiei varicelor. Nu tineti picioarele incrucisate, cel putin nu pentru mult timp. Indicat este sa le tineti drepte, chiar si atunci cand stati asezata.

Faceti bai cu sare. Foarte recomandata este sarea de mare, in special sarea de la Marea Moarta, recunoscuta pentru efectele sale benefice asupra sanatatii. Purtati dres cu sustinere, gen colant, care se strange pe picior. Apelati la masajul picioarelor, macar o data pe saptamana. Cel mai important este sa faceti miscare zilnic. Acest lucru va va ajuta si va imbunatatii circulatia sangvina. Chiar si mersul pe jos poate fi foarte benefic circulatiei, diminuand riscurile aparitiei varicelor. Pentru prevenire este importanta stimularea circulatiei venoase atat cu ajutorul unei alimentatii echilibrate si sanatoase, prin consumul de fibre si antioxidanti, dar si prin evitarea zaharului si alcoolului. 
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img