vineri, 29 martie, 2024

Sfaturi pentru o digestie usoara

Distribuie:

Publicat:

Sunt perioade, in special iarna, cand stomacul este suprasolicitat cu mancaruri grele, de multe ori in cantitati mari. Iat cum puteti sprijini digestia pentru a evita eventualele probleme.

1. O masa de fructe pe zi: O salata de fructe consumata ca masa separata, nu ca desert, îti energizeaza organismul, oferind o cantitate importanta de antioxidanti si fibre care usureaza digestia.

2. Nu uita de supe si ciorbe! Sunt recomandate pentru ca sunt mese calde, neacide hidratante, care calmeaza mucoasa gastrica.

3. Câte o salata la fiecare masa, fie ca este vorba de legume proaspete sau muraturi va accelera digestia si va echilibra raportul de nutrienti.

4. Transforma ceaiul într-un ritual! Chiar daca la masa bei alcool sau sucuri, la jumatate de ora dupa ar fi bine sa consumi fie un ceai digestiv, fie un ceai tonic de fructe care îti va readuce energia.

5. Micile plimbari: Când îti faci planurile de concediu, nu uita sa incluzi si câte 30 de minute de miscare zi de zi. Viziteaza-ti prietenii, renunta la masina, mergi la patinoar sau în parcurile de distractii amenajate special în aceasta perioada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img