vineri, 19 aprilie, 2024

Sfaturile lui Elon Musk despre cum sa fii mai productiv

Distribuie:

Publicat:

Daca cineva ar fi in masura sa dea sfaturi despre cum sa fii mai productiv, Elon Musk ar fi persoana potrivita. Daca vrei sa iti faci treaba mai bine, sugestiile lui iti vor fi de folos.

La cei 46 de ani ai sai, antreprenorul transforma radical industria spatiala prin intermediul companiei SpaceX, revolutioneaza lumea masinilor electrice prin Tesla, dezvolta stiintele neurologice prin Neuralink si imbunatateste transportul prin Boring Company.

Tesla le-a comunicat recent angajatilor sai ca vrea sa adopte un program de tip 24/7, pentru a grabi productia masinii electrice Tesla Model 3. El a explicat intr-un mail obtinut de Jalopnik schimbarile pe care doreste sa le impuna. La sfarsitul acelui mail se regaseste o lista cu sfaturi pentru cresterea productivitatii, precum si afirmatia lui Musk ca este deschis la noi sugestii din partea angajatilor.

Daca vrei sa stii care sunt sfaturile lui Musk pentru cresterea productivitatii, arunca o privire pe lista de mai jos.

Sedintele cu toata lumea irosesc timpul oamenilor

Musk e de parere ca sedintele dese sunt o mare pierdere pentru marile companii. El a subliniat ca acestea trebuie reduse, exceptiile acceptate fiind urgentele extrem de mari. „Frecventa sedintelor ar trebui sa scada rapid odata ce o problema urgenta este rezolvata”, a subliniat el.

E bine sa pleci din sala de sedinte cand simti ca nu mai ai cu ce sa contribui
Tot pe subiectul sedintelor, Musk este convins ca e mai bine sa pleci din sala de sedinte de indata ce simti ca nu mai adaugi valoare conversatiilor. „Nu este nepoliticos sa pleci, este nepoliticos sa fortezi pe cineva sa stea si sa le irosesti timpul”, a zis antreprenorul.

Daca vrei sa vorbesti cu cineva, fa-o direct

De multe ori, in calea succesului sta comunicarea defectuoasa intre diferite departamente. Cheia este ca informatiile sa circule liber intre toate nivelele. „Daca, pentru a se face ceva intre departamente, un contributor trebuie sa vorbeasca cu managerul lui, care vorbeste cu un director, care vorbeste cu un vicepresedinte, care vorbeste cu alt vicepresedinte, care vorbeste cu un director, care vorbeste cu un manager, care vorbeste cu persoana care trebuie sa faca acea treaba de fapt, atunci lucruri super-stupide se vor intampla”, a spus Musk.

Nu pierde timpul urmand reguli stupide

O alta sugestie a lui Musk este sa folosesti propriul bun simt drept ghid in ceea ce faci. „Daca respectarea unei reguli a companiei este in mod evident ridicola intr-o situatie anume, […] atunci acea regula ar trebui sa se schimbe”, a afirmat el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img