joi, 28 martie, 2024

Sferturile Ligii Campionilor – Barcelona – Manchester United si Juventus – Ajax Amsterdam sunt meciurile care decid primele doua semifinaliste

Distribuie:

Publicat:

Barcelona – Manchester United și Juventus – Ajax Amsterdam sunt partidele care vor decide primele semifinaliste din acest sezon al Ligii Campionilor.

Pe stadionul Nou Camp, de la ora 22:00, Barcelona pornește cu un avantaj în duelul pentru câștigarea unul loc în "careul de ași". În meciul tur, pe Old Trafford, gruparea pregătită de Ernesto Valverde s-a impus cu 1-0. Catalanii speră să spargă gheață în 2019, în ultimele trei sezoane din Liga Campionilor au fost eliminați în sferturile de finală ale competiției.

În ediția trecută, AS Roma a produs surpriza, după ce a reușit o remontada incredibilă. Pe Nou Camp Barcelona s-a impus cu 4-1, însă, pe Olimpico, formația giallorossa, pregătită atunci de antrenorul italian Federico Di Francesco, a câștigat cu 3-0 și s-a calificat în semifinale.

"Nu există vreo teamă, ci doar concentrare totală. Avem în față un adversar dificil, căruia îi cunoaștem atuurile. Nu trebuie să le lăsăm spații să se desfășoare. Prioritatea noastră este să marcăm, nu să ne mulțumim cu avantajul din tur", a precizat antrenorul Barcelonei, Ernesto Valverde.

De cealaltă parte, Manchester United este o echipă care a reușit să răstoarne rezultatul din partida tur din optimi, în fața celor de la PSG. Campioana Franței s-a impus cu 2-0 pe Old Trafford, iar pe stadionul Parc des Princes din Paris, United a câștigat cu 3-1 și s-a calificat în sferturile de finală.

"Finala din 1999 este o amintire incredibilă. Atunci am jucat prima și singura dată pe acest stradion. Nu mă gândesc la acea seară, mă gândesc dacă vom reuși să jucăm mai bine în fața Barcelonei. Acum suntem la jumătatea drumului, cu 1-0 pentru Barcelona, dar dacă va fi un joc cu multe goluri avem șanse mari.

Dacă vom juca curat, suntem în cărți. Știm că putem marca goluri, suntem mai solizi ca ei, dar trebuie să ne apărăm bine. Nu m-ar deranja dacă ar veni un gol în minutul 93. Trebuie să fim încrezători și să mergem mai departe", a spus Ole Gunnar Solskjaer, care va reveni pe stadionul Nou Camp după 20 de ani.

Antrenorul lui United a evoluat în finala Ligii Campionilor, între Manchester United și Bayern Munchen. Bavarezii au fost aproape de triumf, dar Sheringham și Solskjaer au adus trofeul pe Old Trafford în ultimele minute de joc.

Barcelona – Manchester United, de la ora 22:00

Echipe probabile

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arthur – Messi, Suárez, Dembélé

În afara lotului: Rafinha

Incerți: Vermaelen

Vor rata următorul meci în cazul în care primesc cartonaș galben: Busquets, Semedo

Manchester United: De Gea; Dalot, Lindelöf, Smalling, Young; McTominay, Fred, Pogba; Rashford, Lukaku, Martial

În afara lotului: Bailly, Herrera, Shaw, Valencia

Vor rata următorul meci în cazul în care primesc cartonaș galben: Herrera, Matić, Valencia, Young

Pe Allianz Stadium din Torino, Juventus o așteaptă pe Ajax Amsterdam pentru un nou duel de foc. În partida tur, meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, după ce Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 45, iar David Neres a restabilit egalitatea la începutul primei reprize.

Noua echipă a lui Răzvan Marin e pregătită să producă o nouă surpriză în Liga Campionilor, după ce a eliminat-o din optimi pe actuala Campioana a Europei, Real Madrid. Ultimul succes al lui Ajax în fața lui Juventus a fost în urmă cu 46 de ani.

"Juventus este favorită, mai ales după rezultatul de la Amsterdam. Dacă jucăm bine, putem depăși orice obstacol. Sunt încrezător datorită felului în care jucăm și ne antrenăm. Trebuie să ne îmbunătățim planul tactic, dar nu vom pune un om să îl oprească pe Cristiano Ronaldo", a spus antrenorul olandezilor, Erik Ten Hag.

"Primul meci nu contează. Acesta este un singur meci și trebuie să jucăm cu aceeași atitudine cu care am jucat împotriva lui Atletico. Trebuie să o respectăm pe Ajax în apărare și trebuie să fim preciși în jocul nostru. Trebuie să mă decid cine va juca în atac: ar putea fi Dybala sau Kean sau niciunul dintre ei. Dacă unul dintre Kean și Dybala joacă, atunci De Sciglio și Cancelo nu vor juca", a spus Massimiliano Allegri, înaintea meciului cu Ajax.

Juventus – Ajax Amsterdam, de la ora 22:00

Echipe probabile

Juventus: Szczęsny; Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro; Emre Can, Pjanić, Matuidi; Bernardeschi; Kean, Ronaldo

În afara lotului: Mandžukić, Chiellini, Cáceres, Perin

Incerți: Douglas Costa

Vor rata următorul meci în cazul în care primesc cartonaș galben: Bernardeschi, Matuidi

Ajax Amsterdam: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui; Schöne, Van de Beek, De Jong; Ziyech, Tadić, Neres

În afara lotului: Bandé, Tagliafico

Incerți: De Jong

Vor rata următorul meci în cazul în care primesc cartonaș galben: Blind, De Jong, De Ligt, Schöne, Van de Beek, Ziyech

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img