sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sigur nu stiai aceste lucruri despre fasolea verde

Distribuie:

Publicat:

Fasolea verde este una dintre cele mai ieftine si des intalnite legume. Este originara din continentul american, fiind adusa de catre spanioli in secolul al XVI-lea in Europa, si ofera numeroase beneficii organismului, scrie apropotv.ro.

Fasolea verde, inca o leguma benefica pentru organism deoarece:

Antioxidantii sunt compusi care lupta impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi si previn dezvoltarea tumorilor canceroase, iar fasolea verde contine un amestec sanatos de antioxidanti, precum quercitina, kaempferol, luteina si betacaroten

Ne mentine ochii sanatosi, deoarece are in compozitie cantitati impresionante de vitamina A (in 1000gr de produs gasim 23% din necesarul zilnic) si carotenoizi.

Este o sursa excelenta de acid folic, compus esential femeilor insarcinate si copiilor. Acidul folic impreuna cu vitamina B12 joaca un rol important in divizia celulara si poate stimula cresterea parului.

Fasolea verde este un aliment esential celor aflati la dieta sau intr-o cura de detoxifiere. Avand putine calorii (doar 31 kcal per 100gr) si un continut relevant de fibre alimentare (3,4gr in 100gr de fasole), leguma este un aliment optim pentru pierderea in greutate si pentru o digestie buna.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img