joi, 28 martie, 2024

Sigur NU STIAI! Pelinul, antidot pentru 50 de boli. Proprietatile tamaduitoare ale pelinului

Distribuie:

Publicat:

Pelinul este o planta cu renume in terapiile medicinei traditionale, pe care o putem recunoaste usor dupa mirosul intepator, dupa florile galben pal si dupa frunzele verzi pe fata si argintii pe dos. Acest “medicament” pe care natura ni l-a lasat la indemana este una dintre cele mai complexe plante, avand o capacitate uimitoare de vindecare a multor boli, unele dintre cele mai severe. Increderea cu care bunicii nostri utilizau aceasta planta in multe terapii neconventionale isi are originea in lunga istorie pe care o are pelinul in cultura stramosilor nostri. Planta era folosita frecvent ca planta de leac atat la daci cat si la romani, iar in Evul Mediu, pelinul era apreciat drept unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste, fiind adesea utilizat in manastiri pentru a trata tot felul de afectiuni.

In credinta noastra populara, pelinul ocupa un loc special, motiv pentru care oamenii i-au dedicat si o zi, ziua de 1 mai. De ziua lui, pelinul se poarta la palarie, in san si in buzunare, impodobeste ferestrele si icoanele, se pune in asternutul patului, intre case si pe podeaua caselor. Oamenii credeau ca isi innoiesc sangele si ca vor fi sanatosi de-a lungul anului daca in aceasta zi vor bea vin amestecat cu pelin si daca mesteca in dinti frunze de pelin. Pelinul recoltat in ziua de 1 mai este tamaduitor de boli si se pastreaza ca planta de leac de-a lungul intregului an. Pelinul este un tonic amar care purifica organismul si imbunatateste starea generala de sanatate.

Iata cateva dintre proprietatile sale miraculoase:
– trateaza diverse afectiuni ale tractului gastro-intestinal, ale vezicii si ale rinichilor
– datorita proprietatilor sale antioxidante care intaresc imunitatea, pelinul este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale in prevenirea si combaterea cancerului
– este un leac extraordinar pentru cei ce nu se pot lasa de fumat
– este un dezinfectant eficient, putatnd fi utilizat in ameliorarea arsurilor de orice fel
– este eficient in tratarea diabetului, datorita calitatilor sale depurative
– stimuleaza capacitatea de rezistenta a organismului fiind indicat in tratamentul bolilor infectioase
– are capacitatea de a curata tractul gastro-intestinal, reusind sa distruga si sa elimine viermii intestinali
– trateaza hemoroizii
– este de folos in tratarea unor afectiuni ale ficatului, precum si in eliminarea pietrelor la rinichi

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img