joi, 25 aprilie, 2024

Simona Halep, VICTORIE in Dubai: S-a calificat in sferturi, dupa a doua victorie impotriva lui Tsurenko intr-o saptamana

Distribuie:

Publicat:

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 7-5, pe ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 23 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

La doar o săptămână după ce se întâlneau în turul secund la Doha, Halep și Tsurenko s-au revăzut astăzi, însă o replică solidă a ucrainencei a întârziat să apară și de această dată.

Potrivit news.ro, din 9 februarie, Halep a jucat opt meciuri în 12 zile, mai mult ca la un grand slam, pierzând doar unul, finala de la Doha. Oboseala s-a acumulat, dar jucătoarea română continuă să tragă de ea şi încearcă să joace cât mai bine. După numai o săptămână, Halep a avut-o în faţă din nou pe Lesia Ţurenko, jucătoare ce şi-a format un complex în faţa fostului liderul WTA. La Doha, Halep s-a impus cu 6-2, 6-3, într-o oră şi 20 de minute, acum a fost 6-3, 7-5, în acelaşi timp şi cu o desfăşurare asemănătoare.

Disputat pe o vreme vântoasă, meciul de la Dubai a fost unul de uzură, cu schimburi lungi şi multe greşeli, şi de o parte şi de cealaltă. Halep şi-a plimbat foarte bine adversara stânga-dreapta pe fundul terenului, dar a avut probleme când a dorit să încheie punctul. În acele momente, românca a fost destul de imprecisă. Când a ales să fie răbdătoare şi să aştepte greşeala de dincolo de fileu, Ţurenko a "rezolvat" situaţia, cu numeroase erori. Energia Simonei Halep părea că se scurge din ce în ce mai mult în partea a doua a jocului, în timp ce Ţurenko opunea o rezistenţă din ce în ce mai mare şi îşi creştea nivelul de agresivitate. dar Halep a avut sprintul final şi a câştigat al şaptelea meci cu Ţurenko.

Setul I a început cu câteva lovituri foarte bine plasate de Ţurenko, în primul ghem, pe care l-a câştigat. A urmat apoi o cădere în jocul ucrainencei, care a pierdut zece puncte la rând. La 1-2, Ţurenko şi-a recuperat break-ul cedat în ghemul al treilea, dar Halep a făcut apoi 5-2. Fostul lider WTA a servit pentru set, dar nu a reuşit să-l închidă la acest scor, ci în ghemul următor, perserviciul rivalei, scor 6-3, după 36 de minute.

Setul al doilea a început cu un break al Lesiei Ţurenko, consolidat cu serviciul. La 0-2, Halep a câştigat următoarele trei ghemuri, preluând conducerea, 3-2. Tot jucătoarea ucraineană a câştigat următorul break, la 4-4, şi a servit pentru set. Ea nu a ajuns la minge de set, pentru că Halep i-a anulat avantajul, cu o nouă serie de puncte câştigate la rând, şi nu s-a oprit decât atunci când scorul a fost 7-5, după o oră şi 20 de minute de joc.

În sferturi, Simona Halep va evolua cu învingătoarea din partida Belinda Bencic (Elveţia), locul 45 – Arina Sabalenka (Belarus), locul 9 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată la Dubai cu un premiu de 59.960 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

Simona Halep nu a mai jucat la Dubai din 2016. Ea a câştigat ediţia din 2015 a turneului din Emiratele Arabe Unite, când această competiţie era tot de categorie Premier 5.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img