vineri, 19 aprilie, 2024

SIMPOZION NATIONAL LA BARLAD

Distribuie:

Publicat:

Scoala Gimnazialã “Manolache Costache Epureanu” Barlad a organizat , Simpozionul National “Dialog pentru educatie”, coordonat de profesor Gabriela David Plãcintã, inspector scolar general, prof. Jora Bogdan – director si prof. Arteni Liliana -director adjunct.
Activitatea  s-a desfãsurat  in parteneriat cu Casa Corpului Didactic din Vaslui si scoli din judetele Iasi, Brasov, Vrancea, Constanta, Galati, Valcea, Buzãu, Hunedoara, Prahova, Brãila, Suceava, Cluj, Botosani, precum si Municipiul Bucuresti.
Obiectivul general al evenimentului  a fost cresterea calitãtii educatiei si dezvoltarea relatiilor de comunicare si cooperare la nivel european prin implicarea elevilor si cadrelor didactice in realizarea de materiale/proiecte stiintifice care contribuie la stimularea creativitãtii, dezvoltarea gandirii stiintifice, cultivarea si dezvoltarea spiritului de competitie.
 “Dintre obiectivele specifice mentionãm descoperirea si implementarea unor noi norme de cooperare intre cadrele didactice si pãrinti in vederea eficientizãrii educatiei copilului; atragerea elevilor si cadrelor didactice intr-un spatiu educativ plãcut unde isi pot pune in aplicatie ideile creative si inovatoare; educarea elevilor pentru a deveni buni cetãteni si, in viitorul apropiat, cetãteni de <<tip european>>; crearea mediului educational optim pentru stimularea intereselor pe plan cognitiv, lingvistic, socio-afectiv si atitudinal; pregãtirea elevilor pentru o lume in schimbare, formandu-le capacitãti, deprinderi si competente care sã le permitã sã-si gãseascã locul si menirea”, a precizat Liliana Artene, directorul adjunct al Scolii “M.C.Epureanu”.  
Simpozionul a avut patru sectiuni:
Sectiunea I: O educatie eficientã, scoala si familia in dialog (referate, lucrãri stiintifice, eseuri)
Sectiunea a II-a: scoala incluzivã intre vorbe si fapte (studii de caz, lucrãri stiintifice, referate)
Sectiunea a III-a: Exemple de bunã practicã din domeniul educational (proiecte didactice, proiecte educationale, activitãti scolare si extrascolare).
Sectiunea a IV -a Concurs pentru elevi cu tema “Educatia mã reprezintã”
(desene, benzi colorate, PTT-uri, reviste, postere, albume, fotografii, filmulete, creatii literare, eseuri).           

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img