vineri, 29 martie, 2024

Simptome care anunta imbolnavirea rinichilor

Distribuie:

Publicat:

S-a constatat faptul ca 20 din 40 de persoane sunt victimele bolilor de rinichi. Problema majora este ca, de cele mai multe ori, atat barbatii dar si femeile nu isi depisteaza simptomele in stadiu incipient. Cand problemele la rinichi ating un grad avansat, ajung sa fie incurabile, la fel ca melanomul sau SIDA. Factorul pozitiv este ca poti sa monitorizezi problemele rinichilor astfel incat sa nu se ajunga la lucruri grave, tinand cont de cateva criterii. Mai jos exista o statistica a celor 12 semne ale bolilor renale, atat pentru barbati cat si femei, care nu mai trebuie neglijate de acum inainte:

1. Deficit de atentie

Daca ai probleme de concentrare si nu poti fi atent, cred ca ar trebui sa faci in primul rand o vizita la medic pentru investigatii amanuntite la rinichi.

2. Probleme ale pielii

Pielea uscata si cu mancarimi dese reprezinta un simptom al bolilor la rinichi.

3. Hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala dar si stresul la nivelul sistemului circulator fac parte dintre semnele unei boli la rinichi.

4. Probleme cu respiratia

Dificultatile respiratorii, care implica si rinichii, pot avea doua cauze. In primul rand, un fluid extra, neprocesat de rinichi, se poate aduna in plamani. In al doilea rand, anemia poate epuiza oxigenul organismului, creand senzatia de nevoie de aer.

5. Dureri de picioare

Chisturile la rinichi se pot rasfrange asupra picioarelor, provocand si mai multa suferinta. Durerile la nivelul picioarelor pot fi, de asemenea, semnul ca exista pietre la rinichi.

6. Probleme inflamatorii

Problemele renale pot fi reflectate prin inflamarea incheieturilor de la picioare sau maini.

7. Tremuratul

Tremuratul usor al mainilor atunci cand sunt angrenate intr-o usoara activitate este, in general un semn al unei probleme renale.

8. Lipsa poftei de mancare

Daca nu ai pofta de mancare, fara indoiala, cand mai prezinti si alte semne care indica o problema renala, atunci trebuie neaparat sa cauti sprijinul unui specialist.

9. Respiratia

Respiratia urat mirositoare poate reprezenta semnul unei probleme renale.

10. Urina

Orice schimbare la nivelul fluxului, texturii, culorii sau mirosului urinei trebuie luata in seama, intrucat aceasta problema poate implica o disfunctie renala.

11. Oboseala cronica

Daca rinichii nu produc hormonul care face celule rosii, rezultatul va fi oboseala.

12. Greata

Daca acest simptom apare alaturi de alti indicatori, trebuie neaparat sa consulti un medic specialist, sau personal avizat.

sursa: secretele.com, Cristian Iacov

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img