joi, 25 aprilie, 2024

Simptomele ciudate care pot însemna că suferi de reflux laringo-faringian: Care e tratamentul potrivit

Distribuie:

Publicat:

Refluxul laringo-faringian este o afecțiune în care acidul produs în stomac se deplasează în esofag și ajunge la gât, având printre simptome durerea în gât, tusea cronică și picurarea post-nazală.

Refluxul acid apare atunci când conținutul acid al stomacului ajunge înapoi în esofag (tubul de înghițire care se întinde din spatele gâtului până la stomac). Atunci când acidul ajunge în mod repetat din stomac în esofag, vorbim despre boala de reflux gastroesofagian (BRGE), cu care se confruntă multe persoane.

Însă, dacă acidul din stomac călătorește prin esofag și se revarsă în gât sau în caseta vocală (zona faringo-laringeală), vorbim despre reflux laringo-faringian, care se mai numește și „reflux silențios”, deoarece poate să nu dea semnele clasice așa cum sunt cunoscute în BRGE, potrivit doc.ro.

Ce este refluxul laringo-faringian?

Refluxul laringo-faringian este, așadar, o afecțiune în care acidul produs în stomac se deplasează în esofag și ajunge la gât. Afecțiunea provoacă simptome fie asemănătoare cu cele de BRGE, fie diferite, motiv pentru care unele persoane nu știu că suferă de reflux acid.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img