joi, 25 aprilie, 2024

Simptomele timpurii ale bolii Parkinson. Şi schimbarea scrisului poate fi un semn

Distribuie:

Publicat:

Această boală degenerativă se agravează progresiv, iar 70% dintre persoanele afectate se confruntă cu un tremor de repaus, care poate deveni mai vizibil în timpul stresului.

Tremorul specific bolii Parkinson apare chiar și atunci când persoana nu se mișcă. Poate să fie vorba de o ușoară tremurare a degetelor, a mâinii, a bărbiei, a buzelor chiar și atunci când corpul este în repaus și mușchii sunt relaxați. Aceste tremurături sunt unul dintre cele mai frecvente simptome ale bolii Parkinson, dar pacienții pot experimentat și alte simptome ale bolii înainte de a începe tremorul.

Scrisul de mână s-a schimbat

Modificarea scrisului apare la toți pacienții cu Parkinson. Dacă inițial scrisul este mare, citeț, se poate observa că odată cu îmbolnăvirea devine neclar și micuț, potrivit Mayo Clinic. Scrisul de mână anormal de mic până la ilizibilitate (micrografie) poate fi semnul timpuriu al instalării bolii Parkinson. Medicii asociază micrografia cu afecţiuni medicale care implica sistemul nervos sau bolile neurodegenerative, din acest motiv, scrisul mic, ilizibil și chinuit al unei persoane care nu scria în acest fel înainte este un semnal de îngrijorare.

Continuarea pe clicksantate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img