vineri, 19 aprilie, 2024

Sindicalistii din Educatie cer o marire salariala

Distribuie:

Publicat:

Federatia Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret” saluta decizia Guvernului de a majora salariile din sanatate si solicita ca de acelasi tratament sa beneficieze si angajatii din invatamant, se arata intr-un comunicat al federatiei.

 “In toate discursurile publice reprezentantii Guvernului au declarat ca educatia si sanatatea vor fi prioritare. Observam ca jumatate din promisiuni au fost indeplinite, prin decizia de astazi. Asteptam ca, in perioada imediat urmatoare, sa avem o intalnire cu prim-ministrul pentru a stabili si majorarile din educatie. Consideram ca trebuie, in regim de urgenta, finalizate discutiile privind proiectul Legii salarizarii bugetarilor, astfel incat de la 1 octombrie a.c., si angajatii din invatamant sa beneficieze de majorari in concordanta cu importanta activitatii prestate. In conditiile in care observam ca anumite categorii de salariati precum demnitarii, parlamentarii si functionarii din aparatul central al Guvernului si al presedintiei sunt favorizate, ne intrebam care sunt de fapt prioritatile politicienilor”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, presedintele FSE “Spiru Haret”.

Federatia avertizeaza membrii Guvernului ca majorarile salariale acordate in ultima perioada unor categorii de personal in detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a starii de nemultumire in randul angajatilor din invatamant, care poate conduce la posibile actiuni de protest cu ocazia inceperii noului an scolar.sursa:mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img