joi, 28 martie, 2024

Sindicate: Blocarea concursurilor de ocupare a functiilor vacante, un DEZASTRU pentru penitenciare

Distribuie:

Publicat:

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor cere exceptarea sistemului administratiei penitenciare de la aplicarea ordonantei de guvern prin care sunt blocate concursurile de ocupare a functiilor vacante in sectorul public, calificand masura drept “un dezastru”.

“Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a postat pe site-ul propriu, in data de 06.07.2017, proiectul de Ordonanta de Guvern prin care sunt blocate concursurile de ocupare a functiilor vacante in sectorul public. Avand in vedere ca Guvernul Romaniei s-a angajat, la insistentele CEDO, sa modernizeze sistemul penitenciar, aproband in acest sens un Calendar de masuri pentru perioada 2016 – 2023 a caror valoare estimata este de 838,45 milioane euro si care includ angajarea in plus a unui numar de 5.847 de ofiteri si agenti de penitenciare, solicitam exceptarea sistemului administratiei penitenciare de la aplicarea proiectului de ordonanta. Concret, cerem modificarea art. 7 alin. 1 din proiectul de ordonanta in sensul includerii la exceptii si a posturilor vacante din cadrul sistemului administratiei penitenciare”, se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, remis marti MEDIAFAX.

Sindicalistii spun ca, de la 1 ianuarie 2016 si pana in prezent, un angajat din sase a parasit sistemul penitenciar, iar aproape 2.500 de functii au fost vacantate prin pensionare. Procentul de incadrare raportat la numarul de posturi aprobate este de 82%, iar raportat la numarul de posturi necesare, acesta este de 61% la momentul actual.

Ca sa indeplineasca conditionalitatile CEDO, in perioada urmatoare, sistemul penitenciar trebuie infiinteze peste 10.000 de noi locuri de cazare si sa angajeze personal suplimentar, estimarea Guvernului fiind de aproape 6.000 de oameni, pentru a asigura paza, supravegherea, insotirea, escorta, educatia, asistenta psiho-sociala precum si serviciile de suport, mai spun sindicatele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img