vineri, 29 martie, 2024

Sindromul de tunel carpian: cat de periculos este si cum apare daca stai prea mult in fata calculatorului?

Distribuie:

Publicat:

Sindromul de tunel carpian este o afecțiune care afectează pe cei care lucrează mult timp la calculator, dar și mecanicii, croitorii sau chiar bucătarii.

Timpul excesiv petrecut în fața calculatorului poate sta la baza mai multor afecțiuni de ordin fizic și psihic. În articolul de astăzi vom vorbi despre sindromul de tunel carpian,  o afecțiune la care sunt predispuși cei care lucrează mult timp la calculator, dar și mecanicii, croitorii sau chiar bucătarii.

Ce este sindromul de tunel carpian?

Afecțiune neuropatică, sindromul de tunel carpian provoacă durere și senzații de amorțeală sau furnicătură la nivelul mâinilor și al degetelor. Chiar dacă senzația de amorțeală a membrelor poate fi provocată de o serie mult mai largă de afecțiuni, specific pentru sindromul de tunel carpian este că apare cu precădere noaptea. Cu toate acestea, dacă boala înaintează, simptomele vor fi resimțite și în timpul zilei și pot chiar urca până la nivelul umărului.

Afecțiunea este provocată de presiunea în exces pusă pe nervul median, responsabil cu transmiterea de senzații la 4 din 5 degete (degetul mare, arătător, mijlociu și jumătate din inelar).

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img