marți, 23 aprilie, 2024

Sindromul Tietze sau durerea în piept foarte mare: De ce apare și cum se tratează

Distribuie:

Publicat:

Sindromul Tietze este o afecțiune inflamatorie rară, benignă, caracterizată prin dureri în piept și umflarea cartilajului din jurul coastelor. Simptomele acestei afecțiuni se dezvoltă de obicei la persoanele cu vârste sub 40 de ani.

Ce este sindromul Tietze?

Sindromul Tietze este o boală musculo-scheletală rară, care poate fi dureroasă, dar nu este aproape niciodată gravă. Afecțiunea apare atunci când cartilajul din jurul articulațiilor care leagă coastele superioare de stern se umflă (de obicei, a doua sau a treia coastă sunt cele mai afectate). Sindromul Tietze este considerat un sindrom benign și, în unele cazuri, se poate rezolva de la sine fără tratament,potrivit doc.ro.

Din ce cauze apare sindromul Tietze și care este prevalența?

Cauza de bază exactă a sindromului Tietze este idiopatică, deci nu este cunoscută în prezent. Unii cercetători au speculat că leziunile mici ale peretelui toracic pot contribui la dezvoltarea acestei afecțiuni. Aceste leziuni sunt cunoscute sub denumirea de microtraumatisme și, deși sunt prea mici pentru a provoca daune care să fie vizibile din exterior, pot provoca leziuni sau umflături ale coastelor.

Aceste microtraumatisme pot fi cauzate de un eveniment survenit brusc, cum ar fi un accident de mașină sau o intervenție chirurgicală ori din cauza unor traume cronice mici, cum ar fi cele care ar putea fi cauzate de tuse sau de vărsături frecvente.

Sindromul Tietze afectează de obicei copiii mai mari și adulții tineri. Cele mai multe cazuri apar înainte de vârsta de 40 de ani, de obicei în timpul celui de-al doilea sau al treilea deceniu de viață. Sindromul Tietze a fost raportat și la sugari și vârstnici, dar acest lucru s-a întâmplat rar. Cercetările indică faptul că bărbații și femeile sunt afectați în număr egal.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img